domingo, 9 agosto 2020 16:50

El Suprem amplia la investigació per rebel·lió al Comitè Estratègic i diversos dirigents independentistes

El jutge del Suprem Pablo Llarena ha decidit ampliar la investigació en la causa per rebel·lió a la número dos d'ERC, Marta Rovira, i l'anomenat Comitè Estratègic. Per a això, ha sol·licitat noves diligències a la Guàrdia Civil els resultats seran decisius per acordar noves imputacions.

El magistrat pretén comprovar si hi va haver concertació entre els dirigents de PDECat, ERC, l'Associació de Municipis per la Independència i les associacions ANC i Òmnium Cultural, per promoure actes que tinguessin com a objectiu aconseguir la independència dins d'un pla prefixat.

la Guàrdia Civil investigarà també si aquestes organitzacions van pagar certs actes i el paper concret que van jugar els imputats en la causa i altres persones que, de moment, no tenen la condició d'investigats, entre ells la candidata d'ERC Marta Rovira.

la base d'aquesta investigació és el document EnfoCat, ja aportat pels investigadors al jutge, en el qual es detallava el full de ruta per a la declaració d'independència. En aquest document s'esmenta un Comitè Estratègic format pel president, Carles Puigdemont; el vicepresident, Oriol Junqueras; membres de grups parlamentaris independentistes i els presidents i vicepresidents de ANC, Òmnium i la Associació de Municipis per la Independència (AMI).

En concret, el jutge Llarena reclama a la Guàrdia Civil que l'informi sobre si aquesta estructura organitzativa contemplava mobilitzacions públiques i possibles actes violents, així com l'ús de diners públics per sufragar les despeses. Insisteix a reclamar informes "individualitzats" i "seqüencials" sobre actes violents comesos en el context del procés independentista.

Voleu també conèixer l'actuació de l'exconseller d'Interior Joaquim Forn, un dels quatre imputats que romanen a la presó , responsable de l'actuació dels Mossos d'Esquadra i que, presumiblement, podria haver desobeït amb les seves ordres els dictats del Tribunal Constitucional.

El magistrat reclama també al jutjat 13 de Barcelona, ??que ha instruït un sumari sobre fets vinculats amb la causa, diverses actuacions que ha practicat en relació amb el procés secessionista. Una representació de la Fiscalia va visitar aquest jutjat fa uns dies per recollir informació sobre la causa allà oberta.

Artículos similares