jueves, 1 octubre 2020 15:46

Aquesta ha estat la pel·lícula més rendible de la saga Star Wars

Aquest divendres es va estrenar a Los Angeles l'última pel·lícula de la Guerra de les Galàxies, 'Els últims Jedi' , que es podrà veure a Espanya a partir d'aquest divendres 15 de desembre.

Com a mostra aquesta infografia de Statista, fins a data tots els llargmetratges de la saga s'han recuperat amb escreix la seva inversió en producció. De totes elles, el ' Episodi VII: El despertar de la Força ' estrenada el 2015, ha estat la que ha suposat un major cost de rodatge, de 245 milions de dòlars nord-americans, però també uns majors ingressos per venda d'entrades a cinemes a tot el món, de 2.068,2 milions de dòlars. Aquesta xifra representa gairebé el doble que 'Rogue One', estrenada l'any passat i que només va reportar 1.056,1 milions de dòlars.

Curiosament, el llargmetratge de la saga que va suposar una major recaptació relativa a la inversió va ser el primer. La producció de ' Episodi IV: Una nova esperança ', estrenada el 1977, només va costar 11 milions de dòlars nord-americans, mentre que els seus ingressos van arribar als 775.400.000, 70,5 vegades més, segons dades de Box Office Mojo.

Font: Statista