jueves, 1 octubre 2020 14:52

Així serà el temps aquesta setmana després de la borrasca Anna i la 'ciclogènesi explosiva'

DILLUNS

Comencem la setmana amb temps inestable en totes les comunitats. El temporal de pluja, vent, onatge i neu ha estat especialment intens durant les primeres hores de dilluns, però tendirà a anar remetent durant la segona meitat del dia. Durant el matí, les precipitacions encara poden ser intenses al sud i est d'Andalusia, Ceuta, Balears i algunes zones de Galícia. A Canàries arribaran durant la recta final de la jornada, mentre que al nord peninsular seguiran sent persistents tot el dia. A la tarda i nit veurem cels més oberts en moltes zones de l'interior peninsular.

Està previst que el vent amaini respecte al d'aquesta passada matinada, tot i que encara es poden registrar ratxes superiors als 100 km / ha zones del litoral nord, Mediterrani i zones d'alta muntanya. Dominarà la component oest i sud-oest amb tendència a rolar a nord-oest provocant l'entrada d'aire més fred.

Durant aquest dilluns la tendència és a que les temperatures diürnes siguin més baixes començant pel nord-oest. El factor vent, encara que menys intens que durant les primeres hores del dia, seguirà influint per intensificar la sensació de fred.

La cota de neu baixa progressivament i acabarà situant-se al voltant dels 800 metres al nord-oest, els 1000 metres al Pirineu, els 1200 metres en els sistemes Ibèric i Central i els 1300 en el sud peninsular.

DIMARTS

Dimarts, segons la previsió de 'eltiempo.es' seguirà remetent el temporal però predominarà l'ambient ennuvolat amb precipitacions a Galícia i les comunitats del Cantàbric. Xàfecs aïllats entre el litoral central de Catalunya i Balears, tampoc es descarten de forma aïllada prop de l'estret, Melilla ia les Canàries. A la resta de les comunitats dominarà el temps més assolellat.

Tendència a que els vents siguin més fluixos encara, tot i que en algunes zones del litoral Cantàbric podrien ser de l'oest i nord-oest moderats amb algunes ratxes forts. A les Canàries predominaran de component nord i nord-oest amb alguns cops forts.

Excepte a l'extrem nord-oest peninsular, les temperatures diürnes seran més baixes a la resta d'Espanya, especialment en zones de muntanya. La cota de neu va oscil·lar entre els 700 i els 1100 metres al terç nord peninsular.

DIMECRES

El dimecres arriba un nou sistema frontal al nord peninsular amb precipitacions que al llarg del dia s'aniran estenent des de Galícia a gran part del nord-oest peninsular. També s'esperen pluges persistents a Canàries i núvols en augment per altres zones de la meitat nord peninsular. A la resta de les comunitats dominaran els cels més clars.

Els vents tornaran a rolar a sud i sud-oest a les comunitats del nord-oest aconseguint cops moderats a Galícia i el Cantàbric. A les Canàries s'esperen vents alisis moderats a forts.

Amb els vents del sud i sud-oest, tendiran a pujar les temperatures diürnes, sent més acusat l'ascens al Cantàbric i Galícia. Pugen també les cotes de neu fins situar-se entre els 1500 i 2000 metres al terç nord peninsular.

DIJOUS i DIVENDRES

Dijous serà un dia gris i plujós al nord-oest peninsular, amb precipitacions que localment poden ser intenses a l'extrem occidental de Galícia. S'estendran per altres zones de la meitat nord peninsular sent menys probables com més a l'est.

Pocs canvis en les temperatures diürnes, encara que l'augment de la nuvolositat a la meitat nord peninsular provocarà un augment de les mínimes.

el divendres anirem confirmant la possible arribada d'un altre front més actiu encara que el de dimecres i que podria estendre precipitacions de nord a sud per gran part de la península i Balears. Les precipitacions seran més copioses al nord-oest i s'estendran també a la Mediterrània. A Canàries també ser espera un dia de pluges intermitents.

Les temperatures diürnes iniciaran un descens en àmplies zones de la meitat nord peninsular.

CAP DE SETMANA

El temps del cap de setmana seguirà sent inestable en algunes comunitats. Dissabte s'espera nuvolositat abundant amb precipitacions a tot el Cantàbric, alt Ebre, costa central de Catalunya, Balears, sud-est peninsular, Ceuta, Melilla i Canàries.

El diumenge però podria augmentar la inestabilitat per l'oest peninsular amb l'arribada d'una nova borrasca des de l'Atlàntic. Es mantindrà també el risc de xàfecs aïllats al Cantàbric oriental, Balears i Canàries.