domingo, 27 septiembre 2020 6:54

El motiu pel qual el raïm costarà més car aquest cap d'any

La producció de la varietat de raïm aledo de la vall del Vinalopó (Alacant), la consumida per cap d'any, baixarà entre un 10% i un 15% per hectàrea aquesta campanya i els preus pagats als productors estan pujant pel que fa l'any passat una cosa que previsiblement passarà també en els supermercats.

Així ho va explicar el president del Consell Regulador de la Denominació d'Origen del Raïm del Vinalopó, José Bernabeu Cerdá, que ha destacat que malgrat la preocupació pel fort fred des de fa unes setmanes, la recol·lecció discorre amb normalitat.

La varietat aledo és la més tardana de tot Europa i com la resta de raïms del Vinalopó es cultiva dins d'una bossa de paper per protegir-la de les agressions d'aus, insectes, pesticides i de les inclemències meteorològiques, retardant la maduració.

En total, els productors del Vinalopó arribaran a una producció propera als 52 milions de quilos aquesta temporada, dels quals uns 22 milions seran de aledo. Al voltant del 40% d'aquesta producció serà exportada.

Segons Bernabeu, el preu pagat als productors durant aquesta campanya ha oscil·lat entre 50 cèntims i un euro per quilo, preu que ha anat pujant des de l'inici de la recol·lecció ia mesura que s'acosta cap d'any.

Preguntat per l'impacte de la sequera, li va restar importància “perquè afecta tots els anys en ser un problema estructural i permanent a la comarca”. En tot cas, va destacar que “és una cosa bona en el moment de la recol·lecció, quan el raïm està madura i el dolent són les humitats i pluges persistents”.