Quantcast

Cinc consells per comprar en línia i evitar ciberestafes per Nadal

Molts internautes ja estan comprant els seus regals nadalencs i, cada vegada més, aquests compradors en línia estan preocupats per les seves credencials personals, les dades de les seves targetes de crèdit i les seves contrasenyes. De fet, només el 29 per cent dels usuaris confia que les seves dades personals estan convenientment assegurats en les plataformes de les botigues virtuals, segons un estudi de G DATA. El fabricant alemany recomana, especialment en aquestes dates, estar previngut davant de les ofertes falses, les estafes que circulen en correus electrònics i les botigues fraudulentes.

Només el 13% dels internautes compra en línia sense pensar en la seguretat. La principal preocupació dels compradors en línia és el robatori potencial de les dades de les seves targetes de crèdit, les credencials associades al servei de compra i les seves dades personals. Després, també els preocupa no rebre els productes comprats i l'ús que es pugui fer de les seves dades personals, entre ells la cessió a tercers.

El 70% dels compradors, conscienciats. Sol, tot i que la xifra no és petita, el 30% no presta atenció a les pistes (el cadenat o el "https") que ofereix el vostre navegador sobre la seguretat de la compra virtual. Tots ells corren el risc de convertir-se en víctimes de cibercriminals i estafadors.

Cinc consells de seguretat a l'hora de realitzar compres en línia

& # 9632; Instal·la una solució de seguretat: Que sigui capaç de protegir compres i banca en línia en temps real a tots els teus dispositius, sobretaula, portàtils o mòbils.

& # 9632; Mantingueu els equips sempre actualitzats: Sistema operatiu, programes i apps instal·lades al PC o dispositiu mòbil han d'estar sempre actualitzades. Això ajudarà a tancar les bretxes de seguretat que habitualment fan servir els cibercriminals per infiltrar-se en qualsevol dispositiu.

& # 9632; No piquis amb les ofertes falses: En aquestes dates són habituals els correus electrònics amb articles de luxe a preus ridículs i gangues similars. No facis clic als enllaços adjunts i directament elimina aquests correus.

& # 9632; Examina la botiga en línia: Abans de fer qualsevol compra, fes un cop d'ull a la botiga en línia on s'ofereix l'article o el servei que va a comprar. Això hauria d'incloure la lectura de les condicions legals, els coneguts com a "termes i condicions" així com tot el referent a costos extra de transport o de qualsevol altre tipus. Si la botiga en línia aixeca sospites o no és especialment coneguda és recomanable esbrinar alguna cosa sobre la seva reputació digital. Qualsevol pot descobrir fàcilment si està en alguna llista negra i localitzar informació sobre el servei prestat en determinats fòrums.

& # 9632; Estigui atent al seu navegador: Durant el procés de pagament, estigui atent a les notificacions de seguretat que li ofereixi el seu navegador per assegurar-se que les dades es transfereixen de forma xifrada: el cadenat a la barra de direcció, l'abreviatura 'https' i el fons verd que utilitzen molts navegadors. Assegureu-vos també que el domini mostrat es correspon amb el del lloc que vol visitar. Tingueu especial cura amb això últim ja que els estafadors utilitzen dominis amb alguna variació mínima i poc perceptible per portar els internautes a falsos llocs de compra.

Comentarios de Facebook