Compartir

Pedro Sánchez i Albert Rivera van demostrar aquest dimecres la bona relació que mantenen quan van fer broma amb els apel·latius que públicament fan servir per referir-se l'un a l'altre.

En el còctel posterior a la recepció oficial de les Corts amb motiu de la Constitució, el secretari general del PSOE i el president de Ciutadans es van creuar al Saló de Passos Perduts, tot i la quantitat de persones concentrades en el mateix espai. Llavors, en un breu intercanvi de paraules, el líder del PSOE va comentar el molt que li vol Rivera malgrat que li crida podemita. Al que el president de Ciutadans li va respondre que ell l'anomena "fatxa per defensar la Constitució".

Aquest encreuament de comentaris que es van dedicar entre rialles els dos dirigents, va fer que fins i tot es comentés la possible reedició del 'pacte Massimo Dutti' – com algun present denominó- que van signar PSOE i Ciutadans al febrer del 2016 per investir Sánchez com a president.

Si bé, aquest nou acord seria per fer a Inés Acostades o Miquel Iceta president de la Generalitat. És aquí on cada líder tira per a la seva formació, perquè els dos veuen bé aquest tàndem sempre que el seu candidat sigui el que aconsegueixi la Presidència.

Les rialles entre Sánchez i Rivera contrasten amb l'actitud del líder del PSOE amb el secretari general de Podem, Pablo Iglesias, amb el qual no parlava des de setembre, tot i la bona relació que mantenen. Sánchez i Iglesias tot just van estar uns instants conversant sobre Catalunya, prou perquè el dirigent d'Podem li apuntés a Sánchez que el 'mètode Borgen' a Catalunya és el candidat de Catalunya A Comú-Podem, Xavier Domènech, i no Miquel Iceta (PSC ) com anhelen els socialistes. Sánchez li va respondre amb un somriure.