Compartir

ERC ha reclamat avui al futur fiscal general de l'Estat, Julián Sánchez Melgar, que abandoni la línia del seu predecessor, José Manuel Maza, i deixi de perseguir els independentistes catalans amb mètodes propis " de l'Alemanya nazi ".

la diputada d'ERC Ester Capella va fer aquesta afirmació en la Comissió de Justícia del Congrés, on Sánchez Melgar va comparèixer aquest dimarts per explicar els seus plans en el cas que sigui finalment designat com a responsable de la Fiscalia.

Capella va reclamar al candidat a fiscal general que no segueixi la línia de Maza de dedicar-se a perseguir a Catalunya " intencions " i " ideologies < / i> ", en referència a l'independentisme. Va sostenir que els que defensen aquestes tesis estan sent perseguits com en els " règims totalitaris " i va citar al respecte el que va succeir "l'Alemanya nazi".

A més, aquesta diputada va criticar la " obsessió " pròpia d'un " sistema inquisitorial " que considera suposa que al Tribunal Suprem, en les causes que afecten els exconsellers catalans, la Fiscalia insisteixi a demanar que els investigats responguin a les seves preguntes i acatin l'article 155 de la Constitució.

"DISCURS unionista"

la diputada i ERC afirmar que aquest plantejament constitueix una "vulneració del sistema del dret de defensa" i que "deixa en un molt mal paper a la Fiscalia en el seu conjunt" .

a més, Capella reclam a Sánchez Melgar que, a diferència de Maza, tingui en compte les denúncies per violència policial el dia del referèndum independentista del passat 1 d'octubre, en el qual va sostenir es va agredir "persones indefenses" .

Per la seva banda, Lourdes Ciuró, de l'PDeCat, va trucar al futur fiscal general a perseguir les "violacions de drets humans a Catalunya" . A més, ha criticat que s'hagi obert en els tribunals una "causa general" contra els que a la comunitat catalana no comparteixen el "discurs unionista", en referència als partits i col·lectius constitucionalistes.