Quantcast

El dentista pot detectar els primers símptomes de la infecció per VIH

Amb motiu del Dia Mundial de la Lluita contra la Sida, el Consell General de Dentistes recorda que els primers signes d'infecció per VIH sovint apareixen a la boca, com petites lesions ulceroses, per la qual que el dentista sol ser el primer a detectar la malaltia.

A causa del debilitament del sistema immunològic, més de la meitat de les persones VIH positives desenvolupen símptomes en la cavitat bucal durant la malaltia, incloent infeccions per fongs, bacteris i virus, a més del trastorn de boca seca, periodontitis severa i berrugues que poden derivar en càncer oral. Tot això pot causar dolor i malestar, donant lloc a dificultats en la masticació, deglució i degustació d'aliments, causant un empitjorament de la qualitat de vida.

Aquestes patologies derivades de la infecció per VIH poden evitar acudint a la consulta del dentista de forma periòdica, qui realitzarà els controls i les neteges bucals necessàries, a més de donar les pautes d'higiene bucodental que han de seguir aquests pacients: raspallar-se les dents després de cada àpat, usar fill dental i col·lutoris adequats.

“Gràcies als nous tractaments, els pacients amb VIH han millorat tant la seva qualitat com la seva esperança de vida. Per la nostra part, els dentistes podem millorar i prevenir les lesions orals associades a aquesta malaltia mitjançant un examen bucal simple i ràpid. Així mateix, aquest pot ser el primer pas per a la detecció i el tractament d'aquesta malaltia que, en l'actualitat, pot arribar a ser crònica”, declara el Dr. Óscar Castro, president del Consell General de Dentistes.

Comentarios de Facebook