Quantcast

Iglesias, convençut que la sentència del TC sobre l'155 "va a sorprendre a molts"

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, ha afirmat avui que la sentència que es derivi del recurs contra l'aplicació de l'article 155 de la Constitució a Catalunya, que presentarà A Comú Podem dilluns que ve davant del Tribunal Constitucional (TC) , "va a sorprendre a molts", va negar de pla que Units Podem faci d'aquesta manera un gest de complicitat a l'independentisme i va assegurar que en comú Podem "serà una força determinant" a Catalunya després del 21-d.

< p> Així es va pronunciar el dirigent de Podem en declaracions a Canal Extremadura Ràdio, quan es refereix a aquest recurs d'inconstitucionalitat que presentarà la confluència catalana de Units Podem dilluns que ve, tot just unes hores abans que comenci la campanya electoral a Catalunya.

Va ??dir que amb aquest gest no s'està realitzant cap gest de complicitat a l'independentisme, responent així a la idea que aquest recurs contra l'155 es pugui entendre com un suport a les formacions sobiranistes, com el PDeCat, que aquest dijous es va queixar al Congrés dels Diputats que Units Podem havia donat l'esquena a les exigències dels convergents.

"Som els únics que podem reconciliar Espanya amb Catalunya i als catalans entre ells ", ha subratllat Iglesias, que va vaticinar que En comú Podem" serà una força determinant "després dels comicis del 21 de desembre.

ha explicat que" des de fa setmanes "s'ha estat estudiant un recurs que s'ha de presentar finalment el dilluns i va argumentar que des Units Podem dubten que basant-se en l'esmentat precepte constitucional es pugui intervenir una comunitat autònoma. Va recordar en aquest punt l'esmena d'Aliança Popular quan es va redactar la Carta Magna, que va ser rebutjada, perquè el 155 incorporés que es podia intervenir una comunitat autònoma amb la seva aplicació. "Si va ser rebutjada, crec que es pot deduir que l'esperit constitucional del 155 va en contra d'intervenir una autonomia", ha sostingut.

"Esperarem a veure el que diu el Tribunal Constitucional i estem convençuts que la sentència va sorprendre molts. Era la nostra obligació, en tant que som una força parlamentària que pot presentar aquest recurs. Tenim dubtes i estem expectants ", ha indicat.

Comentarios de Facebook