Quantcast

Consells que has de seguir per evitar constipar amb l'arribada del fred

L'arribada del fred, la humitat, i els canvis de temperatura fan que l'hivern sigui l'època de l'any en què més freqüents són els refredats. Les defenses del nostre cos baixen i ens fa més susceptibles a poder contraure aquest virus, per això, t'ofereix uns consells per prevenir el temut i freqüent refredat.

1.- Mantenir la higiene personal és la millor manera d'estar sa i no emmalaltir

2.- Ventilar la casa uns minuts al dia, encara que ens resulti una mica incòmode, perquè desaparegui la concentració de microorganismes que puguin afavorir el contagi.

3.- Mantenir el més net possible les estances de la casa amb productes desinfectants, i els materials que utilitzem en ella, com el pijama, els llençols, les tovalloles, etc.

4.- Mantenir estable la temperatura de la llar. La temperatura ideal per l'humà varia entre els 21 ° C i els 23 ° C.

5.- Utilitzar roba que ens abrigui bé per sortir al carrer. El nostre cos no assimila bé els canvis de temperatura bruscs, i baixen les nostres defenses. Portar tapada el nas i la boca és important ja que és l'entrada principal de bacteris.

6.- Una dieta rica en fruites i, sobretot, la hidratació, són claus per mantenir el nostre organisme fort i evitar així un possible refredat.

7.- Un bon descans és fonamental. Organitza el teu temps de descans i no dormis menys de 6 hores.

8.- L'exercici físic moderat i regular activarà les teves defenses, el que farà que el cos es trobi més fort davant del virus

COM EVITAR eL CONTAGI

9.- Mantenir el nostre cos net. Dutxar-nos més sovint i, sobretot, rentar-nos les mans, amb sabó i abundantment, durant aproximadament 20 segons. En el cas que siguin nens, recorda
la importància de realitzar aquest pas.

10.- Els mocadors que utilitzem han de ser de paper, i han de ser dipositats a les escombraries immediatament després d'utilitzar-los .

11.- tapar-nos la boca i nas completament cada vegada que tosamos o estornudemos.

12.- Evitar el contacte de les mans amb els ulls i el nas. Aquesta forma de contagi és molt comú, de manera que hem de procurar que les mans i la cara entrin en contacte el menys possible.

13.- Evitar els espais tancats amb molta gent. És preferible sortir al carrer a prendre l'aire que exposar-se al contagi en llocs plens. Desafortunadament, els refredats no es poden prevenir completament.
No obstant això, segons recorden des de l'Hospital Vithas Sant Josep, tenint en compte i portant a terme els consells anteriors, reforçarem el nostre sistema immunitari per reduir la probabilitat de patir malalties i infeccions d'aquest tipus.

Comentarios de Facebook