Quantcast

Comença el tancament nadalenc del madrileny carrer Gran Via

Aquesta tarda, a les 17.30 hores, es tancarà per primera vegada a aquest Nadal la Gran Via de Madrid al trànsit privat, i així romandrà fins dilluns al matí, per tornar a tancar-se el pont de la Constitució, la fi de setmana següent i ja de forma permanent del 24 de desembre al 7 de gener.

Durant els tancaments, quedaran dos carrils per sentit a la Gran Via: un per al transport públic, amb autobusos i taxis, i el altre un ciclocarril amb la velocitat limitada a 30 km / h per a les bicicletes, motos i vehicles autoritzats.

Durant els dies de restriccions, només es permetrà passar per Gran Via als residents, els conductors que estacionin en els aparcaments públics, les bicicletes i les motos, els vehicles ecològics, els de persones de mobilitat reduïda, els autobusos, els taxis i els cotxes de lloguer amb conductor (llicències VTC), més els vehicles d'emergències i reparacions, els de càrrega i descàrrega (entre 23.00 i 11.00 ho ras) i els de subministrament postal oa farmàcies.

Paral·lelament, les voreres s'ampliaran fins a un total de 5.400 metres quadrats i els passos de vianants entre un 30 i un 40%, prefigurant el que serà la futura Àrea central Zero Emissions, en què quedaran els esmentats dos carrils per sentit per als mateixos vehicles autoritzats per Nadal.

Encara que quan acabin el nadal s'aixecaran les restriccions, no es retiraran, a causa de que el seu pes de 800 quilos ho faria poc pràctic, les tanques de formigó que van començar a instal·lar-se el passat dilluns a la nit per separar les voreres de la calçada.

per tant, romandran durant les obres d'ampliació de voreres, que començaran a finals de gener o principis de febrer i s'estima que acabaran abans del nadal de 2018, encara que el termini màxim siguin 13 mesos. Només s'aniran retirant a mesura que vagin concloent les obres en cada un dels trams.

A més de la Gran Via, l'Ajuntament preveu possibles restriccions puntuals al trànsit privat a la Plaça d'Espanya, la Gran Via de Sant Francesc, el carrer Bailén, les rondes d'Atocha, València i Toledo i el carrer de Segòvia. A canvi, s'incrementaran les 32 línies d'autobusos que passen per la zona amb 40 unitats, un 25% més que l'any passat.

Comentarios de Facebook