Compartir

Dos de cada tres joves de menys de 35 anys residents a la Comunitat de Madrid no poden formar una llar pròpia amb els seus ingressos , segons es desprèn d'un estudi elaborat per investigadors de la Universitat Pontifícia de Comillas , que alerten que malgrat que la gran majoria dels madrilenys té parella, el el 42,5% no pot formar una família .

Tot i que el 70,4% dels espanyols té "parella estable" i el matrimoni és la "forma majoritària de convivència" , l'Informe Família 2017 denuncia que la crisi econòmica impedeix, al costat a cura de familiars dependents, que "quatre de cada 10 persones puguin fundar una llar" per si mateixes a la regió.

"les vulnerabilitats econòmiques multipliquen tant les dificultats educatives com el pessimisme i augmenten el descontentament amb els fills, redueixen l'activitat social i fan més desigual la presa de decisions " , va afirmar el director de l'I nstituto de Família de la Universitat de Comillas, Fernando Vidal.

De fet, són aquests problemes econòmics derivats de la crisi els que, segons els autors de la investigació, impedeixen a més del 60% dels menors de 35 anys que viuen amb els pares formar una llar pròpia amb la seva parella.

Segons dades del Consell de la Joventut d'Espanya (CJE), l'edat mitjana de emancipació dels joves espanyols se situa en els 29 anys , mentre que la mitjana europea és de 26. no obstant això, molts dels que abandonen el 'niu' no ho fan per formar un llar sinó que comparteixen pis amb altres joves.

de fet, els joves espanyols de 16 a 29 anys no ingressen més de 12.000 euros a l'any, mentre que els de 30 a 34 cobren una mitjana de poc més de 15.000 euros anuals, uns salaris que es troben al llindar del conegut com a ' sou mileurista ' i que fa complicat que s'emancipin i, molt menys, fundar una llar.

cari tes ja va alertar en un informe recent d'un nou fenomen entre els joves espanyols, els ' sinkies ', que són aquelles parelles de menys de 30 anys en què tots dos treballen però que el seu nivell d'ingressos els impedeix tenir fills.