Compartir

La vaga de taxis va augmentar ahir, dimecres, més d'un 7% els usuaris de transport públic a Madrid, amb un total de 272.000 viatgers més a Metro i autobús a causa del transvasament que va provocar l'aturada del gremi taxista, segons dades recopilades per l'Associació d'Empreses Gestores de transports col·lectius urbans (ATUC).

en concret, el nombre de passatgers en Metro de Madrid va augmentar un 10% , fins als 2,4 milions d'usuaris, quan un any abans hi va haver 2,2 milions de viatgers. Per la seva banda, els usuaris dels autobusos de l'EMT es van incrementar un 3%, superant els 1,6 milions, gairebé 50.000 més respecte al mateix dia de l'any anterior.

"l'augment de passatgers més lleu que van registrar les línies d'autobús s'explica fonamentalment perquè les manifestacions es van produir en superfície, el que va provocar que l'usuari optés més pel transport subterrani" , va explicar l'associació.

de fet, la línia 8 del Metro, que uneix el centre de la capital amb l'aeroport, va registrar notables increments de la demanda. Especialment, l'estació de la T4, que va comptabilitzar un 68% més de viatgers , mentre que l'augment en les de la T1, T2 i T3 va ser d'un 23%.

segons el secretari general de ATUC, Jesús Herrero, "el transport públic té capacitat per absorbir pics de demanda de fins al 40% en episodis puntuals, com podria ser el d'ahir amb la vaga de taxistes, per la qual que la mobilitat de les persones sempre està garantida " .