Compartir

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, participarà aquest any en els actes commemoratius del Dia de la Constitució, que tindran lloc el dimecres 6 de desembre al Congrés dels Diputats, en ple arrencada de les eleccions autonòmiques a Catalunya.

es tracta de la primera vegada que una àmplia delegació del partit liderat per Iglesias assistirà a aquests actes, segons han confirmat fonts de Podem a Servimedia, en què el secretari general de Podem ja es va deixar veure al costat del responsable d'Anàlisi Estratègica, Íñigo Errejón, en plena campanya a les eleccions generals del 20 de desembre. L'any passat, però, la representació de Units Podem es va limitar a Carolina Bescansa, per llavors secretària d'Anàlisi Política del partit, i el secretari d'Organització, Pablo Echenique.

Però aquest any la imatge va a ser ben diferent. Esglésies encapçalarà costat de la portaveu d'Units Podem al Congrés, Irene Montero, i el portaveu de la Comissió Constitucional d'aquest partit, Íñigo Errejón, la delegació del partit morat en uns actes que se celebraran a la cambra baixa.

No està confirmada l'assistència de Bescansa, que ha presentat una proposta de "canvi constitucional" que s'allunya de les tesis de la direcció estatal de Podem i que pretén "eixamplar" el debat en el si del partit. Per part d'En Marea, fonts de la confluència gallega van informar que encara no està decidit qui els representarà en els actes del 6 de desembre.

Podem completarà aquesta jornada amb un debat que tindrà lloc a la tarda del 6 de desembre i en el qual s'abordarà el procés constituent i possibles nous encaixos constitucionals. Tot i que encara no està confirmada ni l'hora ni el lloc en el qual es desenvoluparà, aquest acte, estarà encapçalat per Iglesias i també acudiran Maria Eugenia Rodríguez Palop, professora de Filosofia del Dret de la Universitat Carlos III de Madrid, i Javier Pérez Royo, catedràtic de Dret Constitucional de la Universitat de Sevilla. El caràcter de la jornada constitucional d'aquest any cobra més importància atès que tindrà lloc en ple arrencada de les eleccions catalanes del 21 de desembre.