Compartir

Un temporal de neu afectarà zones del nord peninsular des de la tarda d'aquest dijous fins al migdia de dissabte causa de l'entrada d'una massa d'aire molt freda de procedència àrtic marítima i arribarà especialment a Astúries, Cantàbria, Biscaia, Guipúscoa , Àlaba i Navarra, que tenen avisos taronges (risc important per fer activitats a l'aire lliure) per acumulacions d'entre 15 i 20 centímetres de gruix de neu.

l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) apunta que la massa d'aire polar, que va arribar aquest dimecres al nord peninsular, s'estendrà aquest dijous a la resta de la península ia Balears, el que donarà lloc a un descens generalitzat de les temperatures i nevades persistents al nord amb cotes que avui podran baixar fins als 700 metres, i fins i tot a qualsevol altitud als Pirineus.

a més, la predicció de l'Aemet, indica que aquest dijous s'esperen vents forts o amb intervals de fort a la vall de l'Ebre, el AMPUR i es dóna (Girona) i Menorca, el que augmenta la sensació de fred.

Aquest dijous va començar amb 31 províncies i Melilla amb avisos per fred, neu, onatge o pluja, però 14 d'elles el mantenen només fins a les 9.00 hores per temperatures mínimes d'entre -4 i -8ºC: Osca, Terol (Albarracín, Jiloca, Gúdar i Maestrat), Saragossa (ibèrica), Albacete (Alcaraz, Segura i la Manxa), Ciudad Real i Toledo (la Manxa), conca (regió muntanyenca), Guadalajara (Parameras de Molina i muntanya), Barcelona (depressió central), Girona (Pirineu i pre-litoral), Lleida, Madrid (serra) i Lugo i Ourense (sud).

L'avís groc (risc) per fred de fins a -6 º C continuarà actiu fins a les 11.00 hores a Àvila, Salamanca (altiplà i Sistema Central), Burgos, Lleó, Palència, Segòvia, Sòria, Valladolid, Zamora i la Rioja (ibèrica).

quant a les nevades, hi ha avís taronja (risc important) aquesta tarda i tot el dia de divendres a Astúries (Serralada Cantàbrica, Pics d'Europa i Suroes et), Cantàbria (Liéabana, centre, vall de Villaverde i Cantàbria de l'Ebre), Navarra (Pirineus, centre i vessant cantàbrica), Àlaba (conca del Nervión i Llanada) i Biscaia i Guipúscoa (interior), on s'acumularà de 15 a 20 centímetres de gruix en aquests dos dies.

a més, s'esperen nevades febles a partir d'aquesta tarda a Burgos (Serralada Cantàbrica, nord i Comtat de Treviño) i Lleó i Palència (Serralada Cantàbrica). L'avís groc també afecta Girona (Empordà) i l'illa de Menorca, per onades de fins a tres metres, i Melilla, per pluges fortes de fins a 20 litres per metre quadrat en una hora.

MENYS DE 10 GRAUS

d'altra banda, el cel estarà ennuvolat o cobert a l'àrea cantàbrica, al nord-oest de Navarra i el Pirineu occidental, així com l'entorn de la mar d'Alborán i punts de l'àrea litoral de l'Andalusia mediterrània, Balears i les illes de major relleu de Canàries. La resta del país tindrà el cel pràcticament serè o poc ennuvolat.

Les temperatures baixaran al Pirineu, Balears i el sud i el centre de la península, sobretot al sud-est peninsular. Gran part de la meitat nord peninsular, zones de la Meseta Sud i les serres de l'est d'Andalusia estaran tot el dia per sota dels 10 graus. Per contra, farà més calor a Las Palmas de Gran Canària i Santa Creu de Tenerife (25ºC), Ceuta i Melilla (20), Cadis (18) i Còrdova, Huelva i Sevilla (17).