Compartir

El portaveu adjunt d'ERC al Congrés dels Diputats, Gabriel Rufián, va preguntar aquest dimecres a Podem per què tot i tenir possibilitats per a això no ha presentat encara un recurs d'inconstitucionalitat contra l'aplicació de l'article 155 de la Constitució a Catalunya .

Rufián i els altres diputats i senadors d'ERC van desplegar a l'escalinata del Congrés dels diputats, a la Carrera de San Jerónimo, una pancarta en la qual van reclamar la llibertat dels " presos polítics "i en la qual es veien les cares del vicepresident i els consellers de la Generalitat cessats i que estan empresonats.

Després va denunciar davant els mitjans de comunicació que" deu dels nostres "estan a les presons d'Estremera, Alcalá Meco i Soto del Real" per les seves idees ", la qual cosa implica que a dia d'avui a l'Estat espanyol hi ha" presos polítics ".

Amb aquest acte ERC ha volgut denunciar el" davant colpista, al capdavant dels CARCE Leros "que formen el PP, el PSOE i Ciutadans, i preguntar qui pactarà amb ells després de les eleccions del proper 21 de desembre a Catalunya.

Va ??preguntar a continuació a Podem, grup amb el qual ERC té " coses en comú " i que té més de cinquanta diputats, com marquen els requisits legals per a això, per què encara no ha presentat un recurs d'inconstitucional contra aquest " cop d'Estat < / i> "perpetrat contra Catalunya.

Rufián va assegurar que el desig d'aquests presos d'acatar l'aplicació de l'article 155 per poder sortir de presó li recorda als" judicis inquisitorials en què es feia confessar de genolls a Galileu que la Terra era plana ".

Tot i que el Tribunal Suprem sembla" més garantista "que l'Audiència Nacional, Rufián es va referir a ells com " Guatamala i Guatepeor ", i va reconèixer, però, que " igual preferim Guatemala ".

En tot cas, va expressar el seu desig que els consellers sigui n excarcerats perquè d'una altra manera la campanya electoral seria " anòmala, antidemocràtica ". " Em faria vergonya ", va assegurar, " haver de empresonar a la gent per poder guanyar unes eleccions ". " Però ni així guanyaran ", ha sentenciat.

Preguntat per això, Rufián va expressar la seva condemna als insults proferits a les xarxes socials contra la dirigent del PP Alícia Sánchez-Camacho, encara que tem que el PP aprofiti la circumstància per intentar " censurar la llibertat d'expressió". No obstant això, ha reiterat la seva condemna a tot tipus d'insults i amenaces, que ERC també pateix "diàriament i malauradament no té tanta repercussió ".