Compartir

L'últim trimestre de l'any concentra el major nombre d'assistències per accident a la carretera, segons ha informat Autoclub Mútua , club d'automobilistes de Mutua Madrileña , en base a dades de 2016.

Mutua Madrileña ha assenyalat aquest dimecres en una nota que la meteorologia canviant, les primeres pluges i gelades i la conducció nocturna , derivada d'un menor nombre d'hores de llum, expliquen l'increment dels accidents en aquesta època de l'any.

Concretament, l'asseguradora va indicar que l'últim trimestre de l'any és el període en què es produeix un major nombre d'accidents en carretera i el segon amb més assistències totals de tot l'exercici.

Segons la companyia, el 28% de les assistències per accident de tot l'any es registren en l'últim trimestre , mentre que a la resta de període el percentatge oscil·la entre el 23% i el 24,5% del total.

d'aquesta manera, segons Mútua, els últims mesos de l'any registren la més sinistralitat per accident , mentre que en altres etapes les sol·licituds d'assistència s'expliquen per altres motius, com avaries mecàniques o descàrregues de les bateries.

D'altra banda, tot i que l'increment més significatiu en l'últim trimestre es deu a accidents, l'asseguradora indica que les sol·licituds d'assistència més nombroses a la tardor són per avaries mecàniques, fonamentalment els problemes que impedeixen arrencar el vehicle i les qüestions relacionades amb les bateries i els pneumàtics .

amb l'objectiu de prevenir aquests problemes, la companyia recomana posar el cotxe a punt, amb especial atenció a pneumàtics, eixugaparabrises, enllumenat i bateria, a més de preparar els viatges consultant les previsions meteorològiques i el trànsit, i planificant els desplaçaments .