Compartir

La Reial Acadèmia Espanyola de la Llengua mantindrà l'accepció de sexe feble en el Diccionari, encara que per aquest mes de desembre té previst actualitzar l'expressió amb una marca d'ús en la que entendrà l'ús de l'expressió com "intenció despectiva o discriminatòria".

El motiu pel qual es manté l'expressió és perquè el seu ús està documentat, segons la versió de la institució. Des de la RAE expliquen que aquest matís ja es va acordar l'any passat, i no per motiu de la campanya que es va llançar a través de la plataforma Change.org que portava el títol " la dona no és sexe dèbits l "per criticar la institució per no impedir el masclisme. El primer autor a utilitzar aquesta expressió va ser Leandro Fernández de Moratín en 1790, i igual que ell, altres com Espronceda, Emilia Pardo Bazán o Benito Pérez Galdós.

Igual que per a l'expressió sexe feble, també hi haurà modificacions per l'accepció sexe fort. Per a aquesta expressió, que la RAE l'entén com " conjunt d'homes ", s'entén el seu ús "en sentit irònic". El primer que va fer ús d'aquesta accepció va ser Benito Jerónimo Feijoo , i també altres com Rubén Darío o Miguel de Unamuno.