Compartir

En un clima de tensió entre Estats Units i Corea del Nord , el règim de Kim Jong-un ha confirmat que el míssil en proves que va llançar ahir va recórrer la suficient distància com per arribar a territori nord-americà.

Segons ha informat la televisió oficial norcorean, KCNA , el projectil llançat és un model Hwasong-15 < / b> i va volar durant 950 quilòmetres ; un míssil molt més poderós que els llançats anteriorment.

" El ICBM Hwasong-15 és míssil balístic intercontinental amb una ogiva pesada de grans dimensions que és capaç de colpejar tot el territori continental dels Estats Units ", va dir KCNA.

el projectil va volar durant uns 53 minuts ia una alçada de 4.500 quilòmetres . Finalment, el coet va caure en aigües de l'oceà a 210 quilòmetres de Japó . De moment és el projectil més potent que s'ha llançat des del país nord-coreà.

" Aquest míssil (per el d'ahir) és molt més avançat tecnològicament que l'anterior. Això vol dir que el desenvolupament dels nostres míssils ha estat completat ", va dir la cadena oficial nord-coreana.

Des dels Estats Units, el seu secretari de Defensa, James Mattis , ha advertit, que amb aquest llançament, Corea del Nord és capaç de colpejar a " qualsevol part del món " i està en" en un esforç continu de construir una amenaça, un míssil balístic que amenaci la pau mundial, la pau regional i certament als Estats Units ", informa '< a href = "https://www.clarin.com/mundo/corea-norte-confirmo-lanzamiento-nuevo-misil-capaz-alcanzar-unidos_0_rJed0nsgM.html" class = "nueva_ventana"> Clarin '. < / p>

Amb aquesta prova, Jong-un puja un esglaó més en el nivell de desafiament entre les dues superpotències.