miércoles, 23 septiembre 2020 10:37

La DGT convoca avui als examinadors en vaga per decretar serveis mínims

La Direcció General de Trànsit (DGT) ha convocat aquest dimarts al comitè de vaga dels examinadors de trànsit per decretar serveis mínims al desembre, tal com va avançar la setmana passada el director general de Trànsit, Gregorio Serrano, si aquest col·lectiu perllongava al mes que ve les aturades que vénen mantenint de dilluns a dimecres des del passat mes de juny, amb excepció d'agost.

Fonts de l'Associació d'Examinadors de Trànsit (Asextra) van informar a Servimedia que Trànsit ha convocat el comitè de vaga a una reunió aquest dimarts a la seu de la DGT i que el contingut versarà, "en principi, sobre serveis mínims".

la majoria dels examinadors de trànsit vénen mantenint aturades els dilluns , els dimarts i els dimecres des del passat 19 de juny, excepte agost, en demanda d'una pujada salarial de 250 euros mensuals com a complement específic i avui compleixen 57 jornades de vaga.

Representants de la DGT i del comit de vaga es van reunir el passat 14 de novembre després dos mesos i mig sense seure a una taula, i llavors les dues parts van coincidir que havien "acostat postures", encara que van admetre que quedaven "detalls per tancar" i s'emplaçaven a negociar "en els pròxims dies ".

No obstant això, el conflicte s'ha enverinat després que Serrano digués dimarts passat en una roda de premsa que" fins aquí ha arribat la nostra missió de mitjançar "i emplacés als examinadors a plasmar les seves reivindicacions a la taula de diàleg de la Funció Pública, on hi ha representantantes de l'Administració i dels sindicats, i que anunciés que la DGT decretarà el 50% de serveis mínims si la vaga continuava al desembre.

Llavors, Serrano va admetre que les aturades han provocat l'ajornament de 193.978 proves pràctiques (unes 3.000 de les més de 6.000 que es convoquen cada dia), tot i que ha apuntat que des de l'inici de la vaga s'han realitzat 448.285 exàmens teòrics i 412.887 pràctics, de manera que no hi ha hagut "caos i paràlisi" en aquests últims mesos.

Al dia següent, el comitè de vaga va redoblar el pols a la DGT en registrar a la Delegació del Govern de Sevilla la documentació pertinent per ampliar les aturades a desembre. El president de Asextra, Joaquín Jiménez, va anunciar a Servimedia que els examinadors recorreran als tribunals el 50% dels serveis mínims perquè els dos reials decrets que els regulen, sobretot el Reial decret 1475/1988, no inclouen els exàmens de conduir entre les activitats subjectes a serveis mínims ni els consideren com a serveis essencials. "Quan ens ho imposin, ho recorrerem", ha tancat.

Vanesa Fernández, membre del comitè de vaga dels examinadors de trànsit, ha publicat un comunicat dirigit al ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, en el qual l'insta a que a la reunió d'aquest dimarts hagi per part de la DGT "una persona amb capacitat de negociació i decisió, amb amplitud de mires, amb tarannà dialogant i amb ganes de posar fi a aquest conflicte laboral que ja dura massa", per tal d'evitar "un tancament en fals d'aquest conflicte".

AUTOESCOLES I CONSUMIDORS

Per la seva banda, la Junta Directiva de la Confederació Nacional d'Autoescoles (CNAE) es va reunir divendres passat a Jerez de la Frontera (Cadis), on va proposar un major nombre d'examinadors i que el servei d'exàmens pràctics per treure el carnet de conduir sigui públic-privat, com passa a Portugal.

" que es miri cap Europa, com Portugal, on hi ha un servei públic i un servei privat, o que es miri farà Alemanya i altres països, on ho resolen empreses privades, és clar supervisades per l'Administració Pública ", va declarar a Servimedia el president de la CNAE, José Miguel Báez.

El president de la patronal d'autoescoles va indicar que aquest canvi de model "no ha de ser res a s'alarmi", ja que a Espanya conviuen el públic i el privat en àrees com la sanitat i l'educació, i fins i tot els aeroports, on la seguretat va a càrrec de la Guàrdia Civil i d'empreses privades.

d'altra banda, el portaveu de Facua-Consumidors en Acció, Rubén Sánchez, ha instat la DGT a que "mantingui oberta la via del diàleg" amb els examinadors de trànsit perquè els aturades causen "un important perjudici als usuaris que estan a l'espera d'examinar-".

Sánchez ha precisat a Servimedia que no qüestiona el dret a la vaga dels funcionaris, però va reclamar una solució al conflicte laboral perquè " hi ha un perjudici econòmic per a els alumnes perquè molts, després de tant de temps d'espera, hauran de donar noves classes pràctiques per estar familiaritzats amb la conducció ".