Quantcast

Una massa d'aire polar avança l'hivern aquesta setmana a Espanya, amb fred, neu i gelades

L'arribada d'una massa d'aire polar avançarà el temps hivernal aquesta setmana a Espanya, que coincideix amb la sortida de novembre i l'arribada de desembre, de manera que s'espera fred de dia i gelades nocturnes en àmplies zones de la península , així com nevades a cotes baixes d'entre 400 i 600 metres al nord, de manera que la neu arribarà a algunes capitals de província.

la portaveu de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), Delia Gutiérrez , ha assenyalat aquest dilluns a Servimedia que el temps d'aquesta setmana tindrà dos moments significatius i diferenciats.

el primer és l'arribada aquest dimarts d'una pertorbació atmosfèrica que deixarà pluges al sud-oest peninsular i dimecres s'estendran per al sud. "Les precipitacions poden ser generalitzades i significatives, de més de 10 litres per metre quadrat", ha afegit.

D'altra banda, Gutiérrez va indicar que dimecres es produirà "la irrupció d'una massa d'aire polar que va a portar un descens important de les temperatures ", el que es notarà primer a la meitat nord peninsular, amb una caiguda tèrmica d'entre quatre i vuit graus.

Gutiérrez va comentar que el fred polar s'estendrà durant la matinada de dijous a zones del sud peninsular, amb el que a partir de llavors "les gelades seran molt generalitzades en gairebé tota la península", amb els termòmetres sota zero.

"El fred serà molt generalitzat, amb temperatures baixes respecte al normal en pràcticament tota la península. a més, al nord anirà acompanyat de nevades, però no esperem que siguin importants perquè la massa d'aire polar no ve molt humida ", ha indicat.

tot i això, ha precisat que hi haurà neu "en zones d'altituds mitjanes de la meitat nord peninsular ", de manera que no només nevarà a les muntanyes, sinó també a la Meseta Nord i altres àrees.

NEU A NOU CAPITALS

Les nevades començaran dijous a la Serralada Cantàbrica i els Pirineus, i s'estendran divendres a zones més àmplies de la meitat nord de la península, de manera que nou capitals podrien veure la neu: Àvila, Burgos, Lleó, Logronyo , Pamplona, ??Segòvia, Sòria, Terol i Vitòria.

A això se li afegeix que 16 capitals tindran gelades nocturnes tots els dies d'aquesta setmana: Lugo i Ourense (Galícia), Pamplona (Navarra), Osca i Terol (Aragó), Lleida (Catalunya), Conca i Guadalajara (Castella-la Manxa), i Àvila, Burgos, Lleó, Palència, Salamanca, Sòria, Valladolid i Zamora (Castella i Lleó).

De Així, novembre s'acomiadarà amb fred polar en moltes zones i pluges al terç sud i l'extrem nord peninsular, a més de a les Canàries, i desembre arribarà divendres amb ne vades al nord.

Comentarios de Facebook