Compartir

El portaveu de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), Rubén del Camp, va assegurar que aquest cap de setmana s'iniciarà un descens progressiu en les temperatures que portarà a que la segona meitat de la setmana que faci molt fred en moltes zones , amb gelades nocturnes a la meitat nord peninsular i neu a les muntanyes. "Les pluges i el vent, que bufarà del nord en general, ajudaran a que els contaminants es dispersin", ha afegit.

DISSABTE

Del Campo ha indicat que el més significatiu d'aquest dissabte són les pluges fortes (fins a 30 litres per metre quadrat en una hora) i persistents (100 litres) a El Hierro i La Palma. A la resta d'Espanya, plourà en l'extrem nord (el Cantàbric, l'alt Ebre i el Pirineu occidental), sobretot a l'est de l'àrea cantàbrica i el nord-oest de Navarra. "Pot ploure una miqueta pel dia en muntanyes de la meitat nord peninsular ia la tarda en punts de les Balears i del nord-est de Catalunya, però en general seran menys abundants", ha afegit.

Les temperatures baixaran el dissabte sobre tot a la meitat nord peninsular (de sis a vuit graus menys en punts de Terol, Tarragona, Cantàbria i Biscaia). Les capitals més caloroses seran Les Palmes de Gran Canària, Múrcia i Santa Cruz de Tenerife (27ºC); Alacant i Màlaga, i Huelva (25), mentre que gelarà durant la matinada a Sòria (-2) i Terol i Vitòria (0).

DIUMENGE

< p> d'altra banda, del Campo va comentar que diumenge "seguirà la inestabilitat a Canàries, amb pluges fortes o persistents sobretot a les illes més occidentals", mentre que a la resta d'Espanya s'espera "algun xàfec dispers al litoral català , zones de Balears i el Cantàbric oriental ", encara que no es descarta alguna pluja dispersa en altres punts de la meitat occidental de la península i al litoral mediterrani.

a més, diumenge apareixeran boires o núvols baixos matinals i algun banc de boira a l'alt Ebre, l'est de Castella i Lleó, i l'entorn de l'est de Castella-la Manxa.

aquest diumenge hi haurà un descens notable de les temperatures a l'est peninsular i les gelades s'aniran generalitzant a la meitat nord. Els termòmetres marcaran de sis a 10 graus menys a Almeria, Múrcia, Alacant, València i Balears.

SETMANA QUE

D'altra banda, Del Campo ha recalcat que dilluns que ve continuarà la inestabilitat a Canàries, amb precipitacions menys intenses que el cap de setmana. "Les pluges poden aparèixer en el quadrant sud-oest peninsular i zones de l'oest de Castella i Lleó", va afegir, abans d'indicar que les temperatures a penes canviaran i seguiran les gelades a la meitat nord.

Del Campo va dir que dimarts podria ploure al sud-oest peninsular, l'oest de Castella i Lleó, punts de l'àrea cantàbrica i Balears, on les precipitacions serien "puntualment forts o persistents, i fins i tot acompanyades d'alguna tempesta".

a partir de dimecres s'esperen precipitacions a l'extrem nord de la península, l'entorn de l'Estret i tots dos arxipèlags, sense descartar que en alguns punts siguin forts. Les temperatures continuaran baixant, amb la cota de neu per sota d'entre 900 i 1.000 metres.

"A la segona meitat de la setmana que ve, les gelades de la meitat nord seran una mica més intenses i s'estendran a Castella-la Manxa, Madrid, l'interior de la Comunitat Valenciana i zones d'Andalusia. l'ambient serà fred, sobretot a la nit, i durant el dia moltes zones de la meitat nord no arribaran als 10 graus ", ha postil·lat. < / p>