viernes, 7 agosto 2020 20:57

Els motius pels quals Oscar Pistorius veu augmentada la seva condemna

Un tribunal de Sud-àfrica ha augmentat a 13 anys i cinc mesos de presó la condemna a Oscar Pistorius , el primer velocista paralímpic de la història que va competir en uns Jocs Olímpics. Ha estat el jutge Willie Seriti el que ha augmentat els anys de condemna a l'esportista per assassinar la seva nòvia Reeva Steenkamp.

La condemna estava fixada pel Tribunal Superior de Pretòria el juliol de l'any passat, i la va estipular només en sis anys. Pistorius va disparar fins en quatre ocasions a la seva parella a través de la porta d'un dels quatre banys del domicili de l'atleta. L'atleta, tot i la condemna estipulada pel tribunal, sempre es va declarar innocent i va manifestar que va ser "un lladre" el que va entrar a casa de Pretòria i va assassinar la seva nòvia.

El Tribunal Suprem d'Apel·lació va declarar a Pistorius culpable d'assassinat en 2015. A l'any següent, el cas va arribar al tribunal de Pretòria, que va establir la condemna a sis anys per la jutgessa Thokolize masipa per assassinat, i ara s'ha celebrat un judici per escoltar la proposta de la Fiscalia, que volia elevar la condemna a 15 anys.

Finalment, la justícia sud-africana l'ha duplicat respecte a la de l'any passat, sense donar-li la raó a la Fiscalia.

Artículos similares