miércoles, 23 septiembre 2020 6:24

Catalá diu que les víctimes d'agressions sexuals "tenen al seu costat a tota la democràcia ia totes les institucions"

Els cinc acusats de violar la jove de 18 anys estan prestant declaració un a un en la Audiència Provincial de Navarra . La defensa dels acusats intentarà convèncer els jutges que la noia va mantenir una relació consentida amb els cinc sevillans, mentre que la defensa de l'acusació – formada per dos advocats de la noia més els lletrats que representen a l'Ajuntament de Pamplona i el Govern de Navarra – defensarà el contrari.

el ministre de Justícia, Rafael Catalá , ha dit avui al Congrés dels Diputats que les víctimes d'agressions sexuals, com la jove que va patir una violació en grup en els Sanfermines de 2016, "tenen al seu costat a tota la democràcia i totes les institucions".

Catalá es va referir a aquesta qüestió en el Ple de la Cambra Baixa , on la diputada del PSOE Adriana Lastra li va preguntar si té previst impulsar mesures "per protegir els drets de les dones víctimes d'agressions sexuals".

En la seva intervenció, Lastra va fer referència implícita al cas de la jove que va ser violada en els Sanfermines de 2016 per diversos ho Homes que s'autodenominaven La Rajada 'i que estan sent jutjats aquests dies a Pamplona.

En aquest sentit, la diputada socialista ha assegurat que les víctimes de "violacions salvatges i en manada" no poden estar soles davant la societat i ser objecte d'intents de desacreditar, en clara referència també al judici de Pamplona contra els integrants de 'La Rajada'.

DRET a la DEFENSA

Referent a això, Catalá va contestar que les víctimes d'agressions sexuals "saben que tenen al seu costat a tota la democràcia i totes les institucions", i alhora ha assegurat que "fins al més abjecte delinqüent té dret a la defensa".

En aquest sentit, en al·lusió també a l'intent dels advocats dels membres de ' la Rajada ' de qüestionar el testimoni de la jove que els va denunciar, va assenyalar que els lletrats poden seguir l ' "estratègia" que vulguin, però es va mostrar segur que "un tribunal independent, professional, mai es deixarà contaminar per arguments que no siguin fermes, per proves que no siguin certes ".

Al mateix temps, el titular de Justícia va manifestar que la lluita contra la violència de gènere és una" autèntica prioritat "per al Govern i que eines com l'Estatut de la Víctima ajuden a tots els que pateixen un delicte, especialment els que són objecte d'agressions sexuals.

els set vídeos que van gravar els acusats han estat revisats de manera reiterada pels jutges dimarts passat , en una sessió que es va allargar més de cinc hores, ja que les imatges es van revisar segon a segon, foto a foto. La Policia Foral va realitzar un estudi sobre els arxius i mostren l'evidència de "humiliacions" contra la jove.?