Compartir

El portaveu d'ERC al Congrés dels Diputats, Gabriel Rufián, va preguntar aquest dimecres al president del Govern, Mariano Rajoy, si a les eleccions de Catalunya del 21 de desembre es comportarà “com un carceller o com un demòcrata”, i encara que va assegurar que concorreran a les urnes, va retreure al cap de l'Executiu que es tracta d'uns comicis “il·legítims”.

Rufián es va expressar d'aquesta manera en una pregunta que va dirigir a Rajoy en la sessió de control al Govern, en la que el va interpel·lar sobre si acatarà el resultat del 21-d “si guanya l'independentisme”.

El president del Govern li va contestar amb un “per descomptat”, perquè es tracta d'unes eleccions que ell mateix va convocar emparant-se en l'article 155 de la Constitució. “Estem davant d'unes eleccions legals per elegir diputats al Parlament de Catalunya. Fins aquí podríem arribar!”, va subratllar Rajoy amb l'aplaudiment de la seva bancada com a teló de fons.

El cap de l'Executiu va dir no entendre perquè des d'Esquerra qualifiquen aquestes eleccions d'il·legítimes si després diuen que es presentaran i va dir a Rufián que si guanyen, “només han de governar i respectar els drets de les minories”. “I punt. I ens quedarem tots tranquils”, va assegurar.

Per la seva banda, el parlamentari català va afirmar que es presentaran a aquestes eleccions “i segurament les guanyarem” i, tot seguit, va realitzar una sèrie de preguntes al president del Govern.

“Si guanyem, veurem la rara avis de la caverna anomenat Pablo Casado fent de nou al·lusió a Lluís Companys?”, va dir recordant les paraules del vicecesecretari general de Comunicació del PP, que va augurar a Carles Puigdemont el mateix final que a Companys, que va proclamar la República de Catalunya el 1934 i va ser detingut.

Va continuar preguntant al Govern que, si guanya l'independentisme el 21- d, veurem a la ministra de Defensa, María Dolores de Cospedal , “cridant a files a l'Exèrcit?”, o si la policia “donarà cops de porra” o si els polítics electes també aniran a la presó.

“En definitiva, el 21 de desembre es comportaran com carcellers o com a demòcrates?”, va preguntar. Un altre dels membres del Govern que va ser interrogat per Catalunya va ser Cristobal Montoro, tot i que la pregunta la va formular el diputat d'En Comú Podem, Xavier Domènech, que va assegurar que en cap cas la seva formació serà “col·laboracionista” amb l'executiu.