Compartir

L'exvicepresident de la Generalitat de Catalunya Oriol Junqueras ha presentat recurs d'apel·lació davant l'Audiència Nacional en el qual sol·licita la seva excarceració per poder fer campanya electoral i evita pronunciar-se expressament sobre l'acatament de l'article 155 de la Constitució, tot i que reconeix la legitimitat de les eleccions autonòmiques convocades pel Govern central per al 21 de desembre.

Junqueras demana la sortida de presó com ja van fer els exconsellers Joaquim Forn, Josep Rull i Jordi Turull. Ells sí que han explicitat que acaten l'aplicació de l'article 155 de la Constitució i basen la seva sol·licitud en que no hi ha risc de reiteració delictiva ni de fugida.

Oriol Junqueras, l'exvicepresident de la Generalitat empresonat, ha sol·licitat aquest dimarts a l'Audiència Nacional ser alliberat per participar en la campanya electoral dels comicis autonòmics del 21-d. En el seu recurs d'apel·lació, al qual ha accedit 'Abc', Junqueras evita acatar expressament l'article 155, com han fet altres exconsellers cessats empresonats, però demana participar en les eleccions catalanes. La seva defensa exposa aquesta reflexió per al·legar que no hi ha un risc de reiteració delictiva que justifiqui la seva situació de presó preventiva.

"Després de l'aprovació de les resolucions d'aplicació de l'article 155, s'ha procedit a Catalunya a la dissolució del Parlament amb l'objectiu, que comparteix la meva mandant, de participació en el procés electoral fixat pel Govern d'Espanya ", diu l'escrit.

Junqueras és l'últim a sol·licitar la seva excarceració. Els primers van ser Rull i Turull, els advocats van presentar els recursos aquest dilluns. Ja aquest dimarts es va sumar el recurs de Forn, la defensa esgrimeix que l'exconseller "va assumir la nova situació jurídica i cessar en l'exercici de la seva funció pública, sense escarafalls ni crides a la desobediència".

Com els seus companys de gabinet, assegura que ja sense cap tipus de responsabilitat en les institucions catalanes no hi ha risc de reiteració delictiva, ni tampoc de fuga, ja que ha acudit a les crides dels tribunals.

Tots ells han presentat un recurs d'apel·lació davant la Sala Penal de l'Audiència Nacional en què demanen que revoqui la decisió de la jutgessa Carmen Lamela d'enviar-los a presó preventiva dins de la causa que els investiga per presumptes delictes de rebel·lió, sedició i malversació. < / p>

els exconsellers sostenen que segueixen estant en contra de l'aplicació del 155, malgrat la qual cosa acaten la seva aplicació i dipositen les seves esperances en revocar aquesta situació gràcies als resultats de les eleccions del 21 de desembre. A més, tots ells seran candidats en aquesta cita electoral i asseguren que volen fer campanya.