Quantcast

Compte enrere per a les eleccions catalanes del 21 de desembre

Manca just un mes perquè els catalans vagin a votar el 21 de desembre, aquest cop en una convocatòria amb la qual es pretén retornar a Catalunya a la normalitat i posar fi a la intervenció que suposa l'aplicació de l'article 155 de la Constitució.

Aquesta setmana els partits polítics de Catalunya treballen i ultimen els programes electorals amb què concorreran als comicis. En total són 17 les candidatures que es disputaran els escons a repartir al Parlament català, sis més que en la convocatòria anterior.

Segons les últimes enquestes, ERC guanyaria les eleccions, tot i que amb menor marge des que es confirmés l'entrada a la cursa electoral de Puigdemont; i en segon lloc, apareixen amb un resultat molt ajustat, Junts per Catalunya de l'expresident, Carles Puigdemont; PSC, de Miquel Iceta; i Ciutadans, d'Inés Arrimadas.

De la radiografia del dia després de les eleccions del 21D en resulta un escenari molt igualitari entre secessionistes i constitucionalistes. I tot apunta que la frontissa de la governabilitat la tindria la coalició de Podem de Pablo Iglesias i els “Comuns” de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

Pel que fa a la participació, es preveu que els catalans vagin a votar de forma massiva, al voltant d'un 80% segons un altre dels sondejos publicats en els últims dies.

Comentarios de Facebook