Quantcast

Detingut un jove a Melilla per reclutar gihadistes per al Daesh

Agents de la Comissaria General d'Informació de la Policia Nacional , en col·laboració amb la Brigada Provincial d'Informació de Melilla , han detingut aquest dimarts a Melilla a un jove per fer tasques de captació a favor de la organització terrorista Daesh , utilitzant principalment Internet i les xarxes socials . A més, duia a terme activitats d'adoctrinament en el seu entorn més proper.

Segons ha informat el Ministeri de l'Interior, el detingut, de 21 anys i de nacionalitat espanyola, havia patit un intens procés de radicalització en el qual la seva activitat delictiva havia anat evolucionant, 1 autoadoctrinamiento continu i progressiu que l'havia portat a navegar a Internet de manera exclusiva sobre continguts referents a Daesh.

La @policia ha detingut a Melilla a un ciutadà espanyol de 21 anys per fer tasques d'adoctrinament i reclutament per #Daesh < /a>.

— Juan Ignacio Zoido (@zoidoJI) 21 novembre 2017

"els vídeos als que accedia no només eren de contingut molt violent i explícit, sinó que a més demostrava un important domini de la xarxa, ja que aquest material propagandístic i incitador a la comissió d'atemptats es distribueix a través d'una xarxa de comunicacions de difícil accés per dificultar la seva localització ", segons ha afegit el Ministeri en una nota.

DISCRECIÓ

segons els investigadors, el detingut adoptava mesures de seguretat extraordinàries, a l'mostrar-se molt reservat i caut per evitar ser detectat per les forces de seguretat. Era molt discret a Internet, mostrava sempre un perfil privat en xarxes socials només accessible per als seus 'amics' i evitava fer comentaris en públic que li posicionessin a favor de Daesh, "discurs que es guardava per a les reunions que mantenia amb aquelles persones de la seva cercle més íntim a les que pretenia adoctrinar i adherir a la causa terrorista yihadista ", segons ha indicat Interior.

a més, havia mantingut contacte directe amb individus condemnats actualment per la seva pertinença i integració en l'organització terrorista Daesh, processats que captaven, adoctrinaven i enviaven combatents des de Melilla i el Marroc a zones de conflicte.

Entre ells destaca un melillenc que va marxar el 2012 i que va esdevenir dirigent d'una katiba gihadista a Mali i que suposadament va morir en combat en 2016 a Tombouctou. Les contínues detencions en el seu entorn no només no van provocar el cessament de la seva activitat, sinó que es va veure incrementada i reforçada.

"Aquesta nova operació implica la neutralització d'una potencial amenaça, ja que el detingut, després de patir aquest fort procés de autoadoctrinamiento i passar a la fase de captació i adoctrinament de nous membres, es trobava en un punt de plena disposició amb l'organització terrorista que podria haver-li portat a cometre atemptats tal com reclama Daesh i seguint l'exemple d'altres terroristes que han comès atemptats a Europa i als EUA ", afegeix la nota.

INTERROGATORIS

en el desenvolupament d'aquest operatiu, la Policia Nacional va prendre declaració a dues persones més, dos homes de 21 i 28 anys d'origen espanyol, que com a conseqüència de la tasca adoctrinadora del principal detingut han mostrat el seu suport a Daesh, inclòs la defensa de l'atemptat terrorista comès a Barcelona el passat mes d'agost. Tots dos estaven immersos en un continu procés d'adoctrinament i consumien material propagandístic de l'organització de manera reiterada i fins i tot havien arribat a valorar la possibilitat de cometre atemptats.

L'operació, que continua oberta, s'ha desenvolupat sota la supervisió del Jutjat Central d'Instrucció número 2 de l'Audiència Nacional i la coordinació de la Fiscalia.

Des del 26 de juny del 2015, data en què el Ministeri de l'Interior va elevar a 4 el Nivell d'Alerta Antiterrorista (NAA), les Forces i Cossos de Seguretat han detingut 209 terroristes gihadistes a operacions realitzades a Espanya ia l'exterior ia un total de 254 des de principis de 2015.

Comentarios de Facebook