Quantcast

La bombona de butà puja aquest dimarts un 2,1%

El nou preu de la bombona de butà que entrarà aquest dimarts en vigor és de 14,45 euros, impostos inclosos, fet que suposa un ascens de 0,30 euros per bombona davant del preu del bimestre anterior de 14 , 15 euros, un 2,1% més.

Segons una resolució del Ministeri d'Energia, Turisme i Agenda Digital publicada aquest dilluns al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE), el preu màxim de venda, abans d'impostos, d'aplicació als subministraments de gasos liquats del petroli regulat serà a partir de demà de 94,0671 cèntims per quilogram.

Aquest nou preu estarà vigent durant dos mesos, fins al tercer dimarts de gener, quan es revisarà de nou segons les cotitzacions internacionals.

la fórmula de variació del preu del butà depèn de la cotització de la matèria primera en els mercats internacionals, els nòlits i la variació del tipus de canvi. Les variacions estan limitades dins d'una banda màxima del 5% sobre el preu anterior.

Amb aquest ascens, la bombona torna a pujar després de trencar al setembre amb set bimestres a l'alça , en què es va encarir un 32% respecte al seu preu de juliol de 2016, quan va baixar fins als 11,27 euros.

No obstant això, amb l'actual fórmula de fixació del preu la bombona acumula un descens del 17,4% des de març de 2015, quan es va assolir el màxim de 17,5 euros.

el preu regulat afecta les bombones de butà que més comunament utilitzen les llars , envasos amb càrrega igual o superior a vuit quilos i inferior a 20, la tara sigui superior a nou quilos.

Comentarios de Facebook