Compartir

El president del Govern, Mariano Rajoy, va enviar aquest diumenge un telegrama a la vídua del fiscal general de l'Estat, José Manuel Maza, després de la seva mort sobtada per una infecció renal per destacar la seva "independència i serè rigor doctrinal" en l'exercici de la Justícia.

en el text, Rajoy lamenta la "trista notícia" de la mort del fiscal general de l'Estat i trasllada en nom de tot l'Executiu el "més sincer condol i el nostre afecte a tota la seva família i amics més propers ".

" Amb la seva mort no només perdem a un extraordinari fiscal general de l'Estat, sinó també a un insigne jurista i servidor públic que ha dedicat la seva vida al servei de la Justícia ", diu.

Rajoy destaca que "en la seva extensa i brillant carrera, en particular com a magistrat de la Sala Penal del Tribunal Suprem, va deixar constància de la seva independència i del seu serè rigor doctrinal, virtuts de les que també ha fet gala en la seva trajectòria com a fiscal g eneral de l'Estat, amb el seu professional lliurament en defensa de l'Estat de Dret ".

José Manuel Maza va morir sobtadament en una clínica de Buenos Aires (Argentina), on estava ingressat per un procés infecciós. Maza es va sentir indisposat mentre participava en l'Assemblea de Ministeris Públics Iberoamericans i els metges van aconsellar el seu immediat ingrés hospitalari.