Compartir

El tribunal que jutja la primera etapa de l' ' cas Gürtel ' (1999-2005) des del 4 d'octubre de 2016 ha escoltat el capitost de la xarxa en el ús del dret a la última paraula . Francisco Correa ha aprofitat per oferir la seva "col·laboració absoluta" a la Fiscalia Anticorrupció per aclarir altres peces del 'cas Gürtel' i ha sorprès demanant davant els magistrats que es indulti al jutge Baltasar Garzón, "inhabilitat injustament" com una "víctima política més, com jo".

Corretja és l'únic dels 37 acusats que s'ha dirigit aquest divendres al tribunal de viva veu. Ho ha fet per espai de mitja hora, durant la qual ha assegurat que no té "consciència d'haver comès cap delicte".

Després de oferir la seva " col·laboració total d'ara en endavant en totes les causa que tinc obertes ", ha sorprès la sala sol·licitant expressament l'indult per al magistrat Baltasar Garzón, l'instructor que va començar a investigar el 'cas Gürtel', per entendre que" ha estat injustament inhabilitat ".

Corretja ha assegurat que el jutge ha estat" una víctima més, com jo, d'una causa amb tints polítics i no jurídics ". El president de la Sala, Àngel Hurtado , va impedir que continués amb la seva dissertació perquè "aquest no és el lloc adequat" per platejar aquesta petició.

Després de 125 sessions de vista oral celebrades al llarg de més d'un any, el juico ha quedat vist per a sentència.