Compartir

"Ens deien que hauria sang, que no serien pilotes de goma com l'1 d'octubre, que la cosa seria contundent". Amb aquestes paraules, la número dos d'ERC, Marta Rovira , ha descrit en una entrevista a l' 'RAC1 ', les amenaces que fonts del Govern haurien traslladat a la Generalitat per evitar que seguissin endavant amb la proclamació de la República.

Rovira ha subratllat que les amenaces van arribar "per múltiples vies" i, els advertien de l'arribada d'armes a Catalunya i que l'exèrcit estava preparat per actuar. Així, i encara que no ha revelat qui traslladava aquesta informació, ha sentenciat que "el que el Govern no estava disposat a fer era assumir un escenari de violència extrema amb morts al carrer, que és una cosa que es va posar d'una manera molt contundent sobre la taula ".

& # 128.204; La secretària general d '@Esquerra_ERC , @martarovira < / a>, a @ elmonarac1 : El govern espanyol, a través de múltiples fonts, ENS va amenaçar amb morts al carrer " https://t.co/Je8Aylk8lZ

& mdash; RAC1 (@ rac1) 17 de novembre de 2017

quant a les crítiques generades entre els secessionistes sobre si estaven preparats o no per a la independència, Rovira ha insistit que cal fer l'autocrítica "justa", perquè per al que no estaven preparats era per a aquest Escen ari d'ús de la força.