Compartir

El president del Govern, Mariano Rajoy, exposarà avui a la Cimera Social de la Unió Europea que es desenvolupa a Göteborg (Suècia) les mesures que ha pres per millorar el accés al mercat laboral a Espanya i que han permès “revertir una situació molt complicada”.

Segons ha informat la Moncloa, el president del Govern espanyol ha estat convidat a formar part del panell dedicat a discutir mesures per millorar l'accés al mercat laboral. “Espanya, en aquest àmbit, és considerada un exemple a nivell europeu”, destaca el comunicat oficial.

En aquest sentit, s'indica que la reforma del mercat laboral aprovada el 2012, juntament amb les reformes estructurals dutes a terme pel Govern en altres sectors de l'economia, han permès “revertir una situació molt complicada en el mercat de treball”.

Rajoy explicarà davant els seus homòlegs europeus que Espanya ha passat de tenir un 26,97% d'atur el 2013 a un 16,4% el tercer trimestre del 2017, segons les últimes dades publicades, i en els últims tres anys ha aconseguit incorporar a més de dos milions de treballadors al mercat laboral.

Igualment, ha de reconèixer que és important continuar impulsant l'ocupació juvenil i que “s'ha de millorar l'eficàcia de les polítiques actives d'ocupació”, especialment pel que fa al suport a els aturats de llarga durada, a més d'afavorir la formació i adaptació contínua dels treballeu ors en les àrees de digitalització i canvi tecnològic.

El cap de l'Executiu espanyol també defensarà el reforç de les polítiques de mobilitat i reconeixement de títols, així com de polítiques europees de suport, com la iniciativa d'ocupació jove i els fons estructurals per a l'ocupació.

La Cimera Social de la Unió Europea de Göteborg reuneix caps d'Estat i de Govern, a col·laboradors socials i a altres 'stakeholders' per debatre com promoure ocupació justa i creixement en el futur.