viernes, 14 agosto 2020 2:05

TEMPS | Mitja Espanya amb entre 5 i 10 graus més del normal, en un altre dia sense pluja

El temps d'aquest divendres a Espanya tornarà a ser estable, amb predomini de cels clars i absència de pluges , fins al punt que mig país tindrà entre 5 i 10 graus més del normal per aquesta època de l'any, a menys de cinc setmanes de l'arribada de l'hivern.

la predicció de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), indica que aquest divendres augmentarà la nuvolositat durant el dia a l'àrea cantàbrica, on no descarta alguna pluja feble i dispersa al litoral.

Hi haurà intervals ennuvolats a les illes occidentals de les Canàries, amb baixa probabilitat d'algun ruixat feble i ocasional, i en altres punts de l'extrem nord peninsular i en l'Estret, mentre que a la resta del país s'esperen cels clars amb alguns núvols alts a la meitat nord peninsular.

Les temperatures seran de cinc a 10 graus superiors a les habituals en la meitat de l'interior peninsular (dos altiplans, el Sistema iber ico, el Sistema Central i la serra penibética), l us Pirineus i les mitjanies de les illes de major relleu de Canàries.

Els termòmetres es quedaran entre un i cinc graus més del que és habitual en totes les províncies costaneres de la península, excepte Granada, i farà una mica més fred que de costum en els litorals cantàbric i canari, així com les illes d'Eivissa, Formentera, Lanzarote i Fuerteventura.

les temperatures baixaran a l'àrea cantàbrica i zones pròximes, i pujaran a les províncies mediterrànies (llevat de les andaluses i Múrcia), Extremadura, Salamanca i part de la Meseta Sud. Les capitals més caloroses seran Les Palmes de Gran Canària (24ºC); Badajoz, Còrdova, Santa Cruz de Tenerife i Sevilla (23), i Granada, Huelva i Múrcia (22), mentre que els termòmetres pujaran menys a Vitòria (13), Burgos (14) i Lugo, Oviedo i Pamplona (15) .

Finalment, aquest divendres bufaran vents del nord-est al litoral de Galícia i Canàries, del nord-oest als Pirineus, la vall de l'Ebre i les Balears, i de llevant a l'Estret.

Artículos similares