Compartir

El tribunal que jutja la primera etapa del 'cas Gürtel' (1999-2005) des del 4 d'octubre de 2016 deixarà avui el cas vist per a sentència, després d'escoltar l'última paraula dels processats que la vulguin utilitzar. Amb aquest motiu s'ha ordenat el trasllat del presumpte cap de la trama, Francisco Correa, des de la presó de Valdemoro (Madrid).

A aquesta causa s'ha jutjat a 37 persones entre polítics i empresaris. Acaba així el judici de la primera època de la trama de corrupció política 'Gürtel' (1999-2005), que s'ha celebrat a la seu de l'Audiència Nacional a San Fernando de Henares (Madrid) durant més d'un any i s'ha desenvolupat al llarg de 125 jornades.

la Fiscalia demana la major pena per Francisco Correa, 125 anys de presó, seguida dels 85 que va sol·licitar per al presumpte número dos, l'exsecretari d'Organització del PP gallec Pablo Crespo, mentre que per extresorer del PP Luis Bárcenas i l'ex conseller de la Comunitat de Madrid Alberto López Viejo reclama 39 anys.

La Sala que jutja aquesta causa ha dictat una providència dirigida a la Direcció General d'Institucions Penitenciàries ia la presó perquè traslladi a Correa a la seu del tribunal aquest divendres a les 11 del matí.

En principi s'espera que Correa faci ús del torn d'última paraula. També ha anunciat la seva intenció de dirigir-se al tribunal José Luis Peñas Diumenge, l'exregidor del PP que va gravar 80 hores de converses amb els caps de la 'xarxa Gürtel' i les va lliurar als jutges. El que planegen la resta d'acusats és una incògnita.