Compartir

El ministre de l' Interior , Juan Ignacio Zoido , ha anunciat que el seu departament està ultimant un protocol per a que els comerços puguin denunciar el moment i dins les seves instal·lacions als que descobreixin robant . Zoido ha fet aquest anunci a l'inaugurar a Madrid la vintena edició del ' Congrés Aecoc de Prevenció de la Pèrdua ', que organitza la patronal de les empreses de distribució.

en aquest sentit, abans de la intervenció del ministre, el president d'Aecoc, Francisco Javier Camp , s'ha queixat que les actuals condemnes per furt en els comerços són " poc efectives " i que els principals responsables de les sostraccions no són els particulars, sinó bandes organitzades que després revenen el robat.

Referent a això, el titular de interior ha anunciat que el seu departament està treballant amb les Forces de Seguretat i la pròpia Aecoc per tenir a punt "molt aviat" el " protocol de denúncia policial in situ ", amb el qual es pretén "prevenir les pèrdues "dels comerços i" millorar la seguretat ".

Enhorabona a @ AECOC_ES pel nivell del Congrés de Prevenció de Pèrdua. Treballem amb ells en un protocol de denúncies in situ. # AECOCPrevPérdida pic.twitter.com/UgG5mg8FHs

& mdash; Juan Ignacio Zoido (@zoidoJI) 16 novembre 2017

"efectes dissuasoris" < / b>

Zoido ha explicat que es tractaria d'un sistema perquè els comerciants i el seu personal de seguretat poguessin denunciar al moment als lladres que són sorpresos robant i que estan retinguts a l'establiment. Aquest mecanisme s'aplicaria quan es tracti de delictes lleus i s'està buscant l'adaptació legal per quan es refereixi a menors.

Ha afegit que seria un sistema de denúncia "rigorós" i que es busca que tingui "efectes dissuasoris ". Alhora ha destacat que l'elaboració d'aquest protocol està en fase avançada i que ja s'ha licitat pel que fa a l'eina informàtica necessària.

Zoido ha subratllat que aquesta millora normativa és oportuna perquè al sector de la distribució a Espanya estan emprades 4,5 milions de persones i els furts provoquen a aquestes empreses unes pèrdues anuals de 1.700 milions d'euros .