Compartir

David Marjaliza , empresari i exsoci de qui va ser número dos de la Comunitat de Madrid Francisco Granados , ha assegurat al primer judici que se segueix a l' Audiència Nacional pel ` cas Púnica ', que va ser el polític del PP qui li va dir que la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil li "havia abalisat el cotxe", després d'això va destruir fins a tres carros complets "del Carrefour" amb documentació relativa als seus negocis.

Així ho ha explicat en el judici pel suposat ` delació 'que li va donar a Granados un guàrdia civil. "Em va dir que m'havien abalisat el cotxe", va dir sense titubejos Marjaliza poc després d'iniciar la seva compareixença davant el tribunal. Després d'aquest avís, l'empresari va cremar "tres carros del Carrefour, que era a baix. Vaig aprofitar i vaig netejar tot", inclosos els suports informàtics.

El `exnúmero dos 'de la Comunitat de Madrid i del PP madrileny Francisco Granados va carregar ahir contra el que va ser el seu amic i soci, del qual ha dit que estava al corrent de la investigació de la 'operació Púnica' molt abans que es produís la xivatada que suposadament li va donar el guàrdia civil José Manuel Rodríguez Talamino al setembre de 2014.

Granados va assegurar que va saber el que era la UCO consultant Google i Wikipedia i va carregar contra l'empresari assegurant que fins i tot va arribar a consultar a una pitonissa per conèixer el seu futur judicial. Tant Granados com Talamino i l'assessor de la Comunitat de Madrid José Luis Caro Vinagre s'enfronten a tres anys de presó.

A instàncies de la fiscal es va escoltar en la vista una gravació en què Granados avisa Marjaliza que ha parlat amb un agent de la UCO, que li ha explicat que "estan fent alguna cosa a la teva porta", probablement un "seguiment". Encara que va dir no saber res de la col·locació d'una càmera davant de les oficines de l'empresa de Marjaliza, sí que ha reconegut que la revelació de Talamino li va sonar a "advertència".

Granados va seguir la declaració de Marjaliza, que porta més de dos anys col·laborant amb la justícia, negant amb el cap, especialment quan l'empresari va relatar que li va dir "crema'l en un dia que hi hagi boira i no ens agafi l'helicòpter de la Guàrdia civil". Així ho va fer amb l'ajuda d'una persona que "és un napes, que ens fa les coses dels pisos, les goteres …".

Entre la documentació destruïda, va explicar, hi havia dades sobre la licitació de contractes de la Comunitat de Madrid que li lliurava Granados i un quadern on apuntaven les sigles dels polítics que cobraven o pagaven comissions. En aquesta llibreta s'apuntaven els pagaments encapçalada amb la sigla del poble al qual pertanyia el polític. "Si era un poble i era Parla posàvem la 'P'" a Granados ho identificava com "Futur", mentre que "Futur 2" era José Miguel Moreno, que va ser alcalde més endavant.