Quantcast

Carles Puigdemont confia a tornar a Espanya amb "normalitat" i prendre possessió de la seva acta de diputat

El expresident de la Generalitat ha tornat a denunciar que l'aplicació del article 155 per a la intervenció de Catalunya és il·legal , i s'ha mostrat confiat a poder tornar a casa "amb normalitat" després del 21D, si surt elegit a encapçalar la llista de Junts per Catalunya . En una entrevista al 'Punt Avui TV' des de Brussel·les, on roman fugit, Carles Puigdemont ha dit que "seria una anomalia democràtica molt greu que diputats no poguessin prendre possessió perquè estan privats de llibertat per haver defensat les idees que els han portat a ser escollits com a diputats ".

Sobre la cita electoral, Puigdemont ha mostrat la seva decepció per no haver aconseguit treure una llista única del sobiranisme, per considerar "la gent esperava que hi hagués la màxima unitat en aquest moment d'emergència nacional".

És clar que la llista que guanyi te dret a triar el candidat a la residència. Tant de bo tinguem la discussió, voldrà dir que estem en condiciones de formar govern i tindrem el soporte de la majoria d la gent #PuigdemontEPA https://t.co/tNYlWx10B5

& mdash; El Punt Avui TV (@elpuntavuitv) 15 novembre 2017

Aquestes declaracions arriben en ple compte enrere perquè aquest divendres comparegui davant la Justícia belga que haurà de decidir sobre la seva possible extradició. Preguntat sobre aquest assumpte, Puigdemont ha destacat la "independència" del sistema jurídic d'aquest país, i ha posat l'accent en què, qualsevol decisió que adopti el jutge podrà ser recorreguda.

< p> Puigdemont ha admès que es va equivocar en pensar en que el Govern de Mariano Rajoy s'obriria a negociar la independència i ha subratllat que també va pensar que la UE impediria una resposta autoritària de l'Estat.

Comentarios de Facebook