Quantcast

Oriol Junqueras postula a Marta Rovira como candidata a la presidencia de la Generalitat

Oriol Junquera s, el que va ser número dos del Govern fins l'aplicació del 155 a Catalunya ha decidit fer campanya pel 21-D , i ha enviat una carta als militants d'ERC, des de la seva cel·la a la presó de Estremera .

A la missiva publicada per diversos mitjans catalans com 'Ara' i 'La Vanguardia', Junqueras reivindica que tant Puigdemont, com la resta dels exconsellers cessats i empresonats, com és el cas, són el govern legítim, però anima a tots els republicans a acudir a les urnes per "guanyar" i combatre el 155. Més enllà d'aquestes consideracions, el president d'ERC ha aprofitat per exalçar el paper de la secretària general del partit, Marta Rovira , per a la qual demana plena confiança perquè "s'ho ha guanyat com ningú", i ha anat més lluny, a l'reivindicar-la fins i tot com a candidata a la presidència de la Generalitat "va sent hora que una dona estigui al capdavant d'aquest país, una dona que mai es rendeix, amb una determinació i un convenciment inigualables, sensata i audaç alhora, tossuda i obstinada però també dialogant i pactista".

I sobre el 21-D, tot i que Junqueras ha tornat a mostrar la seva oposició a reeditar la coalició amb el PDeCat ha subratllat tambiénq ue "cal dir alt i clar que, en aquestes eleccions, nostre candidat també és el president legítim, Carles Puigdemont, i el conjunt del Govern ".

a la carta, Junqueras també dedica algunes línies a fer una mica d'autocrítica i en elles reconeix que s'han comès errors durant el "Procés" i així ha apuntat "Ingenus, vam creure que l'Estat mai s'atreviria a aplicar aquests nivells de repressió".

Comentarios de Facebook