Quantcast

La compravenda d'habitatges puja un 11% i encadena cinc mesos a l'alça

Segons ha informat aquest dilluns l'Institut Nacional d'Estadística (INE), la compravenda d'habitatges suma cinc mesos consecutius amb pujades en taxa interanual.

Pel que fa a l'agost, les operacions inscrites van caure un 6,5%, el que suposa la taxa més baixa del període considerat (des de 2013).

El 90,3% dels habitatges transmesos per compravenda al setembre van ser lliures i el 9,7% protegides.

En termes anuals, el nombre d'habitatges lliures transmesos per compravenda va augmentar un 13,2%, mentre que el d'protegides disminuir un 6,4%.

El 18,3 % dels habitatges transmesos per compravenda van ser nous i el 81,7% va correspondre a usades.

El nombre d'operacions sobre habitatges nous va pujar un 17,7% i el d'usades es va incrementar un 9,6% respecte al setembre del 2016.

Per la seva banda, el nombre de finques transmeses inscrites en els registres de la propietat (procedents d'escriptures públiques realitzades anteriorment) en l'em s de setembre va ser de 135.170, fet que suposa un 1,8% més que en el mateix mes de 2016.

Entre aquestes, el 86,6% de les compravendes registrades al setembre va correspondre a finques urbanes i el 13,4% a rústiques. En el cas de les urbanes, el 60,2% són compravendes d'habitatges.

Atenent a les compravendes d'habitatges per comunitats autònomes, les regions que van presentar els majors increments anuals al setembre van ser Castella-la Manxa ( 44%), Múrcia (27%) i Extremadura (24,2%).

Pel que fa al nombre total de finques transmeses inscrites en els registres de propietat, Cantàbria (16,9%), la Rioja (13,3%) i Castella-la Manxa (12,7%) van aconseguir les taxes de variació anuals més elevades.

Comentarios de Facebook