Compartir

La presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, podria sortir en les pròximes hores de presó, ja que l'Assemblea Nacional Catalana ha subratllat que farà front al pagament de la fiança de 150.000 euros que exigeix el Suprem per a la seva posada en llibertat. Forcadell ingressava ahir a la nit a la presó madrilenya de dones, d'Alcalá Meco, en compliment de l'ordre de l'Alt Tribunal que la considera ideòloga i peça clau en el procés de sedició català.

El Suprem adoptava la decisió després de la seva compareixença d'una mica més de 2 hores, en la qual Forcadell, en un canvi d'estratègia, optava per respondre no només a les preguntes de la seva defensa, sinó també a la Fiscalia, davant la qual acatava l'aplicació de l'article 155 i arribava a dir que la DUI, la declaració d'independència unilateral de Catalunya era només de caràcter simbòlic sense validesa jurídica.

Amb la seva declaració, Forcadell evitava la pena de presó incondicional, i just abans de sortir cap a la presó, escrivia un tuit agraint el suport rebut per tots.

Per la seva banda, l'advocat de la presidenta del Parlament ha anunciat que presentarà un recurs contra la resolució dictada per la seva clienta, després de subratllar la diferència del tracte rebut pel que fa a la resta dels membres de la taula, que han quedat en llibertat. 4 d'ells tenen una setmana de termini per abonar una fiança de 25.000 euros, Lluís Corominas, Lluís Guinó, Anna Simó i Ramona Barrufet; i només un d'ells, Joan Josep Nuet, quedava en llibertat sense condicions, perquè no va recolzar la tramitació de la “DUI”.

Segons l'acte, els 6 acusats dels delictes de rebel·lió, secessió i malversació han respost a la Fiscalia i han renunciat a actuar fora del marc constitucional.

Les organitzacions independentistes de l'Assemblea Nacional Catalana i Òmnium ha anunciat a les xarxes socials que es faran càrrec del pagament de la fiança de tots ells, que ascendeix a 250.000 euros.

Després de conèixer-se la notícia, l'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, lamentava l'entrada a la presó de Forcadell per haver permès una votació democràtica.

Per la seva banda, el número dos del Govern, Oriol Junqueras, que es troba a la presó, també escrivia un tuit després de conèixer la decisió del Suprem. Amb una expressió molt més literària, subratllava que després de la tempesta, arriba la calma.