domingo, 27 septiembre 2020 19:30

La Policia deté a Ceuta a un espanyol per reclutar terroristes per Daesh

Agents de la Comissaria General d'Informació de la Policia Nacional, en col·laboració amb la Brigada Provincial de Ceuta, han detingut aquest dimecres a Ceuta a un home per la seva presumpta integració en l'aparell de propaganda de l'organització terrorista Daesh.

Segons ha informat el Ministeri de l'Interior, l'arrestat, de 28 anys i nacionalitat espanyola, està acusat de ser part integrant d'una xarxa de captació, adoctrinament i reclutament potencialment perillosa per la vinculació dels seus membres amb jihadistes inserits en les files del Daesh en territori sirià i per la seva profunda influència en joves assentats al barri del Príncep. A més, està vinculat a nombrosos jihadistes espanyols desplaçats a Síria i morts en zona de conflicte.

El ministre de l'Interior, Juan Antonio Zoido , ha confirmat la notícia en un tuit.

La @policia ha detingut a Ceuta a un espanyol de 28 anys per pertinença a una xarxa de reclutament i adoctrinament de terroristes d' #Daesh amb connexions a Síria . pic.twitter.com/YVLq9P2hGr

& mdash; Juan Ignacio Zoido (@zoidoJI) 8 novembre 2017

Com a membre de l'aparell de propaganda de Daesh i receptor d'informació oficial de l'organització terrorista, el detingut distribuïa en temps real cadascuna de les novetats i notícies publicades per aquesta. Així mateix, era ferma seguidor dels manuals, l'objectiu és l'autoadoctrinamiento d'aquells individus extremadament radicals. Es tracta de documents que ressalten idees sobre el martiri o sobre la importància de l'ús de la informació i la paraula com a "arma de guerra" pels terroristes.

Seguint les directrius que marca l'anomenada "jihad de la paraula", l'arrestat difonia vídeos i imatges que contenien amenaces contra aquells que no professen la ideologia terrorista, actes de violència i assassinats d'innocents. A aquests continguts s'unien altres en què es enaltia la figura dels combatents i la seva mort com a màrtirs.

A més, el detingut actuava com adoctrinador dels integrants del grup per tal que evolucionessin en el seu compromís amb Daesh, proporcionant informació per desplaçar-se a zona de conflicte o encoratjant-los a cometre atemptats terroristes en els seus llocs de residència.

Segons ha subratllat Interior, el detingut "constituïa l'últim reducte d'una xarxa de captació, adoctrinament i reclutament de nous membres a la jihad violenta radicada al barri del Príncep de Ceuta i que ha estat desarticulada en diverses fases des de febrer de 2016 amb un total de 10 detinguts ".

l'operació, que continua oberta , s'ha desenvolupat sota la supervisió del Jutjat Central Instrucció número 5 de l'Audiència Nacional i la coordinació de la Fiscalia.

Des del 26 de juny del 2015, data en què el Ministeri de l'Interior elevar a 4 el Nivell d'Alerta Antiterrorista (NAA), les Forces i Cossos de Seguretat han detingut 208 terroristes gihadistes a operacions realitzades a Espanya ia l'exterior ia un total de 253 des de principis de 2015.