Quantcast

Aquest dimarts finalitza el termini per registrar coalicions electorals a Catalunya

Avui finalitza el termini fixat per la Junta Electoral Central (JEC) per registrar coalicions electorals que vulguin concórrer a les eleccions autonòmiques del 21 de desembre a Catalunya.

El passat 31 d'octubre la JEC va publicar el calendari que regirà aquests comicis i en el qual es confirmava aquest termini fins al 7 de novembre per comunicar la creació de coalicions electorals.

el termini va començar el 29 d'octubre, el dia després de convocar-se les eleccions.

Esquerra Republicana assegura que només s'unirà a la Junts pel Sí si també hi ha la CUP i altres sectors de l'esquerra independentista, cosa que de moment no està confirmat. La CUP decidirà el proper 12 de novembre si concorre a les eleccions.

El PDeCAT, no obtante, vol tornar a presentar-se en una llista unitària amb Carles Puigdemont al capdavant.

Entre el 22 i el 26 de novembre els ajuntaments celebraran els sortejos per a la formació de les meses electorals, i des del 29 d'octubre fins el 18 de desembre les candidatures podran nomenar als seus interventors.

la campanya electoral es desenvoluparà entre el 5 i el 19 de desembre, i el 20 serà la jornada de reflexió. Un cop fixades les subvencions i límit màxim de despesa electoral, els partits tindran dos dies, entre el 18 i el 20 de novembre, per sol·licitar l'avançament de la subvenció.

Els que vulguin votar per correu poden sol·licitar-ja i fins al 11 de desembre. Fins al 14 d'aquest mes l'Oficina del Cens Electoral enviarà la documentació, que ha de ser retornada pels electors entre el 2 i el 17. En el cas dels residents a l'exterior, el termini per sol·licitar el vot és fins al 22 de novembre, l'enviament de documentació conclourà l'1 de desembre, i fins al dia 16 es podran remetre els vots als consolats. El vot en braille pot solitarse ja i fins al 24 de novembre.

Comentarios de Facebook