miércoles, 23 septiembre 2020 6:17

Els motoristes de la Guàrdia Civil multaran conductors amb radars mòbils

La Direcció General de Trànsit (DGT) ha comprat per primera vegada en la seva història 60 radars mòbils perquè els motoristes de l'Agrupació de Trànsit de la Guàrdia Civil facin controls de velocitat als vehicles que circulen per les carreteres des de punts fixos amb un trípode i denunciïn als que sobrepassin els límits reglamentaris.

Trànsit va anunciar aquesta mesura l'any passat poc abans de l'inici del dispositiu especial estiuenc de juliol i agost, en el marc d'un nou paquet de mesures que es posarien en marxa en aquest operatiu estival. Llavors, la DGT va anunciar que els motoristes de la Guàrdia Civil tindrien per primera vegada 60 radars lleugers, que s'instal·larien en punts fixos amb un trípode per tal de fer controls integrals als conductors.

No obstant això, fonts de la DGT van assenyalar aquest dilluns que l'adquisició d'aquests 60 radars no ha estat possible fins ara a causa del tancament pressupostari del llavors Govern en funcions de Mariano Rajoy.

El director general de Trànsit, Gregorio Serrano, ha anunciat a Twitter que la DGT ha acceptat invertir al voltant de 860.000 euros a adquirir "radars làser portàtils per als motoristes" de la Guàrdia Civil que patrullen per les vies interurbanes i va destacar que l'any passat hi va haver "300 morts per velocitat".

FINS 250 KM / H

la proposta d'adjudicació de la DGT indica que l'empresa Saima Seguretat és la que aportarà els 60 cinemòmetres làser portàtils, per la qual cosa rebrà 860.310 euros, quan Trànsit havia lici tat aquest servei per 1.357.620 euros.

El plec de condicions tècniques del contracte indica que cada un dels 60 equips de mesurar la velocitat dels vehicles en una àrea de control i disparar la seva càmera fotogràfica si la velocitat mitjana sobrepassa un límit preestablert, de manera que la imatge del vehicle, la velocitat i altres dades quedin registrades en un fitxer i el seu visionat sigui realitzat en un ordinador o tauleta.

Cada equip de mesurament de velocitat té de ser capaç de captar velocitats de fins a 250 km / ha una distància de 15 a 40 metres en dos carrils de carretera i amb temperatures de 0 a 50 º C, i la bateria haurà de tenir un mínim de cinc hores de funcionament.

< p> Els equips han de comptar amb trípodes amb suport i funda, ordinadors portàtils o tauletes per a la gestió de les infraccions, suports magnètics i per barrera de, maletes de transport i manuals de funcionament i de manteniment.