Quantcast

Puigdemont serà detingut en les pròximes hores per comparèixer davant un jutge belga

La Fiscalia de Brussel·les d'ordenar a la policia detenir Carles Puigdemont i als seus exconsellers abans de designar un jutge d'instrucció que els prengui declaració per decidir sobre les seves euroordres. A més, segons el diari Europa Press, els arrestos es duran a terme "en les pròximes hores".

Les dues de la tarda serà l'hora a la qual compareixerà la Fiscalia per informar de forma pública sobre la situació de Puigdemont i dels exconsellers. Cal recordar que l'Audiència Nacional els acusa de sedició, rebel·lió i malversació de fons públics.

Se sap que La Fiscalia està en contacte amb els advocats de Puigdemont, a més de amb els dels exmembres del seu gabinet. En concret, Antoni Comín (Salut), Clara Ponsatí (Ensenyament), Lluís Puig (Cultura) i Meritxell Serret (Agricultura).

"Des del moment que siguin privats de llibertat, podran comparèixer davant un jutge" , ha explicat la Fiscalia.

El País recull també declaracions de la Fiscalia de Brussel·les. "Si no presenten resistència ni risc de fuga no seran emmanillats", aclareixen. No obstant això, estaran "envoltats de policies".

També es coneix ja el termini que tindrà el jutge per prendre una decisió sobre les ordres europees de detenció i lliurament emeses per la jutge Carmen Lamela divendres. "Tindrà 24 hores", segons aquest dissabte la Fiscalia federal de Brussel·les en un comunicat oficial.

Un cop detinguts, el jutge haurà de decidir si accepta o no l'euroordre emesa i si els manté a la presó preventiva o els deixarà en llibertat "sota certes condicions", tal com aclareix la Fiscalia. Si el jutge d'instrucció accepta l'euroordre, la situació es sotmetria a la sala del Tribunal de Primera Instància, que ha de decidir en un termini de 15 dies posteriors si aquesta es pot executar o no. Si alguna de les parts implicades no està d'acord amb la decisió de la sala, pot recórrer davant el Tribunal d'Apelació ", ha explicat el ministeri fiscal

Fins a 90 dies poden trigar els polítics catalans a trepitjar sòl espanyol , on estan reclamats per l'Audiència Nacional. 60 dies en el que dura el procés, i 30 en el que correspon a casos excepcionals.

Comentarios de Facebook