Quantcast

El Govern sobre Puigdemont: "És important remarcar que ha reconegut les eleccions del pròxim 21 de desembre"

El Consell de Ministres s'ha reunit de manera extraordinària al Palau de la Moncloa amb l'objectiu d'aprovar un decret que regula "aspectes fonamentals" de cara a la convocatòria d'eleccions avançades a Catalunya per al 21 de desembre.

A diferència d'altres ocasions, l'encarregat de donar la roda de premsa ha estat el delegat del Govern a Catalunya, Enric Millo, des de Barcelona: "Amb ocasió de cada procés electoral, la Generalitat aprova un decret que ve a concretar els terminis "per a les pròximes eleccions, ha assegurat.

a més Millo ha destacat el bon funcionament de l'administració catalana des que es va aplicar l'article 155: "l'Executiu ha assumit la gestió d'un Govern autonòmic que va decidir apartar-se de la legalitat. amb les mesures impulsades es pretén garantir els serveis públics i el funcionament de la institucionalitat catalana. Tots els departaments de la Generalitat funcionen amb normalitat ", ha subratllat.

El Delegat del Govern a Catalunya ha volgut " agrair de manera expressa, i en nom del Govern d'Espanya, la professionalitat de tots els funcionaris de la Generalitat ".

Millo h a anunciat, a més, que "i l Consell de Ministres ha aprovat el reial decret que disposa l'adopció de diverses mesures sobre el cessament de diferents alts càrrecs de la Generalitat de Catalunya. Es tracta de la suspensió de tres organismes de la Generalitat (entre elles la secretaria per al desenvolupament de l'autogovern i la comissió interdepartamental del desenvolupament de l'autogovern), el cessament del director d'estudis d'autogovern i el cessament de tres delegats territorials ".

Preguntat per la roda de premsa que ha ofert aquest migdia l'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, Millo ha assegurat que " forma part del serial de fets insòlits a què ens té acostumat. Però és important remarcar que ha reconegut les eleccions del proper 21 de desembre ".

Comentarios de Facebook