Compartir

El ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, es reuneix aquest matí a Madrid amb el nou cap dels Mossos d'Esquadra, el comissari Ferran López. A la trobada també hi assistiran el secretari d'Estat de Seguretat, José Antonio Nieto, i el secretari general tècnic del Ministeri de l'Interior, Juan Antonio Puigserver, que ha estat recentment designat per fer-se càrrec de la Secretaria General d'Interior del Departament d'Interior de la Generalitat de Catalunya.

Abans de la reunió, Zoido ha recordat en una entrevista a Antena 3 que el cessat Govern només té autorització per entrar en els seus respectius departaments a recuperar els seus objectes personals, però a continuació hauran les instal·lacions públiques.

El ministre de l'Interior li ha demanat a l'expresident Carles Puigdemont que actuï amb “serenitat, i que es preocupi de les properes eleccions”. Després que l'exconseller de Territori de la Generalitat, Josep Rull i Andreu, hagi difós una imatge seva treballant al seu despatx, Zoido li ha demanat ” que sigui sensat i que no impliqui més funcionaris al precipici”.

CARTA aLS MOSSOS

Aquest cap de setmana Juan Ignacio Zoido ha remès una carta als agents dels Mossos d' 'Esquadra i als de les Forces de seguretat destinats a Catalunya, en què els assegura que es deixarà “la pell” perquè hi hagi una “col·laboració lleial” entre tots els cossos de seguretat de cara a les eleccions autonòmiques del 21 de desembre.

Zoido explicava que es dirigeix als agents “davant la responsabilitat que té ara el Ministeri de l'Interior com a conseqüència de l'aplicació de l'article 155 de la Constitució”, en referència al fet que aquest departament es s'encarrega ara de les competències de seguretat a Catalunya després del cessament del Govern de la Generalitat que encapçalava Carles Puigdemont.