Compartir

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, va traslladar aquest dissabte el líder socialista, Pedro Sánchez, que si no hagués donat suport al Govern en l'aplicació de l'article 155 a Catalunya "ara podríem estar en un escenari de negociació molt més interessant" entre PSOE i Podem.

Així es pronuncia el dirigent de la formació estada en una entrevista a 'Diari Cantàbria', recollida per Servimedia, que es va realitzar en la jornada d'aquest divendres abans que el president del Govern , Mariano Rajoy anunciés la convocatòria d'eleccions a Catalunya per al 21 de desembre.

Atribueix Iglesias al PSOE que hagi donat suport a l'Executiu en la posada en marxa del paquet de mesures en virtut de l'article 155 de la Carta Magna i recorda que Sánchez va guanyar les primàries socialistes reivindicant la plurinacionalitat, a Podem com "a un soci preferent" i la sortida de Rajoy de la Moncloa.

"això va obrir una oportunitat i això va despertar molta il·lusió entre b asos socialistes, entre militants socialistes, però també entre la nostra gent, que veia la possibilitat d'un acord de govern amb el PSOE ", manifesta en aquesta entrevista.

ENTESA AMB PODEM

En aquest sentit, considera que si Sánchez no hagués donat suport al 155 s'hauria obert "un escenari de negociació molt més interessant" amb Podem, en la línia de la coordinació parlamentària entre les dues formacions, els treballs al Congrés dels Diputats han quedat estancats per la deriva secessionista.

"nosaltres mai els demanem que pensessin com nosaltres, jo he parlat moltes vegades amb Pedro i li he dit" entenc que vosaltres no defenseu un referèndum pactat, tant de bo ho defendierais com el van defensar en el seu moment alguns dirigents del Partit Socialista de Catalunya, però respecteu la nostra posició, que és democràtica i busquem un espai d'acord que al meu parer no es pot buscar amb els corruptes. Cal buscar-ho amb un altre tipus de forces polítiques ", afirma Iglesias sobre el paper del PSOE.

Adverteix també en aquesta entrevista que mentre la visió que té Podem sobre Catalunya" si sedueix "als catalans i carrega contra els dirigents del Partit Popular "que amenacen amb aplicar el 155 a Euskadi, a Navarra ia Castella-la Manxa". Això, diu, "revela no només que tenim uns senyors molt autoritaris governant, sinó que són ineptes, perquè governant així ho únic que aconseguiran és augmentar les fractures socials i territorials que es poden donar en el nostre país ".

" els demanaria que aprenguessin una mica d'alguns d'aquests pares de la Constitució als que tant admiren, que van tenir la cintura política suficient per saber negociar ", considera.