Compartir

El Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) ha publicat passades les sis i vint d'aquesta tarda el vistiplau donat aquest divendres pel Senat a l'aplicació de l'article 155 de la Constitució a Catalunya per destituir el president de la Generalitat, Carles Puigdemont , i els seus consellers per proclamar la independència.

el BOE ha fet oficial la decisió de la cambra alta dues hores després d'aprovar-, ja que el Ple d'aquesta institució va votar poc abans de les 16.00 hores atorgar els necessaris a l' Gabinet de Mariano Rajoy per tornar la legalitat a Catalunya.

En concret, el Butlletí es refereix textualment al fet que "el Ple del Senat, en la sessió celebrada el dia 27 d'octubre de 2017, ha aprovat, per majoria absoluta, autoritzar les mesures requerides pel Govern, a l'empara de l'article 155 de la Const itución " .

L'Executiu havia sol·licitat, després d'un acord amb PSOE i Ciutadans, aplicar la Carta Magna per destituir el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i els seus consellers per desafiar la legalitat.