Compartir

Carrizosa va protagonitzar aquest gest en intervenir en la Cambra autonòmica cap a dos quarts de dues de la tarda, al reprendre el debat que ha de decidir sobre la resposta a l'article 155 de la Constitució. En aquesta sessió està previst que Junts pel Sí i la CUP aproven una proposta de resolució que preveu declarar la "república catalana com a Estat independent".

Referent a això, Carrizosa va sostenir que aquesta declaració d'independència "és pitjor que unes lleis il·legals ", ja que és un" paper il·lícit, immoral i antiético ". "Amb aquest paper vostès han deixat als catalans que no els segueixen a vostès, que són menys de la meitat, orfes de Govern", ha afirmat aquest diputat.

Va ??afegir que la declaració d'independència "trenca la convivència "," despulla "als no independentistes" de la seva ciutadania ", i alhora" empeny a més de la meitat dels catalans a no ser el que són, que és catalans, espanyols i europeus ".

no obstant això, Carrizosa va dir que el seu partit "no permetrà que es trenqui Espanya, que ens divideixin, que ens arruïnin". Ha destacat que "l'aplicació de la Constitució" amb l'aplicació de l'article 155 "ha de traduir-se en unes eleccions que els doni la paraula als catalans" per poder "fer fora democràticament a aquells que han arruïnat, dividit i s'han carregat les institucions de tot Catalunya ".